Sportdagen basisscholen

Vorige week vonden onder zeer wisselende weersomstandigheden de sportdagen plaats voor de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente.
Dinsdag 29 mei werd de dag ingekort vanwege de hitte, donderdag 31 mei werd de dag al vroeg in de ochtend afgelast vanwege noodweer en vrijdag 1 juni werd iets eerder gestopt vanwege naderend onweer en regen. Desalniettemin werd er verder volop gesport en gestreden om de overwinning. Bij het atletiek was het allemaal een individueel gebeuren. Elke leerling moest daarbij zo goed mogelijk presteren op de 60 m. sprint, de 400 m. duurloop, kleine balgooien, verspringen en op de hindernisbaan.

Elke dag werd afgesloten met een schoolestafette waarbij de snelste leerlingen van elke school tegen elkaar liepen om een plaatsje te bemachtigen in de finale die op vrijdag gelopen zou gaan worden. Voor deze finale stelt de van Ewijck van de Biltstichting elk jaar medailles en een wisselbeker beschikbaar.

Bij de meisjes won dit jaar de Julianaschool en bij de jongens de van Dijckschool. Volgend jaar mogen zij hun beker weer verdedigen.  (Paul v.d. Brink)