Logo vierklank.nl
Activiteiten

Bruidsmodeshow in d'Amandelboom

Het team Welzijn van het verzorgingshuis d'Amandelboom in Bilthoven organiseerde een feestweek met het thema Bruiloft. Op donderdag 31 mei was het groot feest: Een modeshow van bruidsjurken door de jaren heen. 

Al vroeg komen de bewoners de feestelijk versierde zaal binnen. Er stond zelfs een heuse bruidstaart te pronk, gemaakt door een medewerker. In de kortste keren waren alle stoelen bezet. Het percentage dames is hoog; echt verrassend is dat niet. Er wandelen of rolstoelen nog meer mensen binnen. Stoelen worden bijgezet, ook dicht bij de rode loper. Er is koffie, thee en gebak. De sfeer is feestelijk; de show gaat bijna beginnen!

Gang
In de gang lopen bruidjes zenuwachtig heen en weer. In de salon zijn de kapsters druk bezig; ze zijn van de Nederlandse Kappersacademie in Rotterdam. Zij doen ook de make up, heel professioneel. De bruiden zijn acht studentes van het Van Lodenstein College in Amersfoort. Ook zijn er personeelsleden die hun eigen jurken zullen showen.

Toga
Er zijn zestien bruidsjurken, gedragen in de jaren 1974 tot 2014. Het zijn nog steeds plaatjes om te zien. Er is een heuse trouwambtenaar in toga die de jurken, met verhalen en anekdotes, 'aan elkaar' praat. Applaus klinkt, en de ooooh's en aaah's zijn niet van de lucht. En dan wordt de laatste bruidsjurk geshowd. Erna komen alle deelnemers nog één keer samen naar binnen. De modeshow is te snel voorbij. Het laatste applaus klinkt en de zaal stroomt leeg.         (Eljoke Hordijk)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>