Eerste bekerwinst ooit voor een meidenteam bij FC De Bilt.

M015-1 FC De Bilt bekerwinnaar

Afgelopen zaterdag speelde de MO15-1 van FC De Bilt in Uithoorn de finale van het bekertoernooi West I. Zeven overwinningen op rij brachten de Biltse meiden in de finale. Ze moesten het hierin opnemen tegen de MO15-1 van JVC uit Julianadorp. Een team uit Noord-Holland dat zowel in het najaar als in het voorjaar kampioen is geworden in de 1e klasse.

De wedstrijd begon spannend. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. JVC was minimaal gelijkwaardig en creëerde een paar grote kansen. Onder meer door een fantastische redding van keepster Hanne bleef De Bilt op de been. Het was De Bilt dat de score opende en nadat ook de 2-0 werd gemaakt, was het verzet van JVC gebroken. De meiden uit De Bilt scoorden maar liefst zes keer voor rust. Daarmee was de wedstrijd gelopen. Na rust deden ze het rustiger aan. Met een klinkende 8-2 overwinning werd het bekertoernooi winnend afgesloten.   (Jesse 't Lam)