Logo vierklank.nl
In 2017 gingen de deelnemers samen met burgemeester Sjoerd Potters met twee bussen richting het nationaal Militair Museum in Soesterberg.
In 2017 gingen de deelnemers samen met burgemeester Sjoerd Potters met twee bussen richting het nationaal Militair Museum in Soesterberg. (Foto: Walter Eijndhoven)
Algemeen

Gemeente De Bilt viert Veteranendag

Op vrijdag 29 juni 2018 viert de gemeente De Bilt de Nederlandse Veteranendag. De gemeente nodigt alle oudgediende en nog dienende veteranen uit de gemeente De Bilt uit om Veteranendag te vieren.

Om 13.00 uur vindt de ontvangst plaats op het gemeentehuis in Bilthoven waar burgemeester Sjoerd Potters iedereen welkom heet. Om 13.45 uur vertrekken de veteranen naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, waar hen een mooi programma wordt aangeboden. Hierbij zijn ook de groepen 7 en 8 van de Groen van Prinstererschool uit De Bilt aanwezig. Om 16.30 uur rijdt men terug naar Jagtlust in De Bilt waar groep 8 het oorlogsmonument overdraagt aan groep 7. Mevrouw Iris van Maanen zal een gedicht voorlezen en de kinderen zullen bloemen leggen. Aansluitend zal aan de veteranen de zogenaamde 'blauwe hap' worden geserveerd.

Voor wie
Alle bij het Veteraneninstituut geregistreerde veteranen, die woonachtig zijn in de gemeente De Bilt hebben een uitnodiging voor Veteranendag 2018 ontvangen. Niet alleen oud-militairen, maar ook militairen in actieve dienst hebben recht op de veteranenstatus als zij hebben deelgenomen aan vredesoperaties in internationaal verband. Veteranen uit de gemeente De Bilt die geen uitnodiging hebben ontvangen, zijn uiteraard ook van harte welkom.

Aanmelden
Deelname is mogelijk na aanmelding, in verband met de organisatie en catering: men kan zich aanmelden vóór 18 juni aanstaande bij Annemiek Bovée (bestuurssecretariaat): e-mail a.bovee@debilt.nl of tel. 030 2289569.

Meer berichten