Logo vierklank.nl
Er is vaak grote belangstelling voor knutselwerk.
Er is vaak grote belangstelling voor knutselwerk.
Jeugd

Kindervakantieweek zoekt groeps- en activiteitenleiding

door Henk van de Bunt
Van 16 t/m 20 juli organiseert WVT voor de 49e keer de kindervakantieweek barstensvol activiteiten voor zo'n 400 basisschoolkinderen georganiseerd. In april was de week al grotendeels volgeboekt.

WVT kan wat het programma betreft beschikken over zo'n zestig vrijwilligers vrijwel allemaal scholieren. Een enkele scholier gebruikt de vakantieweek voor een stageopdracht of een taak voor school of opleiding. Gert-Jan Poppink (sociaal werker) 'Sommige jongeren doen meerdere jaren mee en het zou me niet verbazen als er al jongeren zijn van wie de ouders of zelfs grootouders al vrijwilliger waren bij de vakantieweek.' In het gebouw zelf zijn verder nog vrijwilligers aanwezig die bijvoorbeeld brood smeren, limonade inschenken, andere ondersteunende werkzaamheden verrichten of bij bepaalde activiteiten meehelpen. Al die vrijwilligers bij elkaar vormen een heel gemêleerd gezelschap. 'Dat maakt de vakantieweek heel dynamisch', vindt Poppink. Subsidie van de gemeente krijgt WVT niet voor de vakantieweek. 'Het is een kostendekkend plaatje. Kinderen van onze leden betalen vijfenvijftig euro, de rest negentig euro.

Vrijwilligers
Poppink: 'Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die van 16 t/m 20 juli de hele week beschikbaar zijn en het leuk vinden om een groep kinderen een leuke start van de zomervakantie te bezorgen. Iedereen die qua leeftijd minstens op het voortgezet onderwijs zit, kan groepsleiding zijn. Voor een aantal activiteiten in het algemeen en het 'koeken versieren' met de jongste groepen in het bijzonder zijn wij voor de maandag t/m woensdag op zoek naar activiteitenbegeleiders. In alle gevallen bieden wij een leuke week en dankbare kinderen. Heb jij het in je om de kinderen een leuke activiteit te bieden? De activiteiten zijn 'kant-en-klaar', dus alles is aanwezig om er een leuke activiteit van te maken. WVT zorgt voor de lunch en natuurlijk krijgt iedereen de nodige informatie zodat we er met z'n alleen een geweldige week van maken. Neem contact op met Gert-Jan Poppink via gj.poppink@vvsowvt.nl of 030 2284973 (ma t/m do)'.

Meer berichten