In 2017 werden kampioenen voor het eerst op deze wijze gehuldigd.
In 2017 werden kampioenen voor het eerst op deze wijze gehuldigd.

Sportgala van de jeugdkampioenen

Algemeen Sport

door Walter Eijndhoven

Woensdagmiddag 20 juni organiseren de Biltse Sportfederatie (BSF) en de gemeente De Bilt gezamenlijk weer het jaarlijkse Sportgala van de Jeugdkampioenen. Dit sportieve evenement vindt plaats op de velden van NOVA en Beach Volleybalclub Irene aan de Tweelingen 142 in Bilthoven, van 16.00-19.00 uur.

Ieder jaar worden alle clubkampioenen door de Biltse Sportfederatie, in samenwerking met de gemeente, in het zonnetje gezet. 'Kampioen kun je worden in zowel teamverband als individueel', vertelt Marius van den Bosch, voorzitter van BSF. 'Onze aandacht ging voorheen veelal uit naar de hockeyteams, omdat dit nu eenmaal een grote sport is in gemeente De Bilt, maar ook andere sporters willen wij graag de aandacht geven, die zij verdienen', vervolgt hij zijn verhaal.

Individueel
Vooral individuele sporters hebben het altijd moeilijk, alles valt in het niet bij de vele teams in het hockey. De BSF wil hierin graag verandering brengen. 'Bij deze roepen wij de clubs dan ook op hun clubkampioenen aan ons door te geven, zodat wij al deze sporters ook de aandacht kunnen geven die zij verdienen'.

Buurtsportcoach
Voordat wordt overgegaan tot de uitreiking van medailles, kunnen deelnemers kennismaken met diverse andere sporten op de velden van NOVA. Van den Bosch: 'Onze buurtsportcoaches organiseren deze middag voor iedereen die geïnteresseerd is in sport. Deelnemers kunnen kennismaken met diverse sporten, zoals hockey, korfbal en beachvolleybal'. Daarna vindt de uitreiking plaats door B&W.

Sportgala
Uiterlijk zondag 10 juni kunnen clubs laten weten hoeveel jeugdkampioenen van hun vereniging deelnemen aan het Sportgala, onder vermelding van "naam vereniging", "aantal teams en deelnemers" en "naam contactpersoon, telefoonnummer en e-mailadres". Het formulier is ook te vinden op de website van BSF, onder de button "Sportgala" of scannen en mailen naar: secretaris@bsfnet.nl