Esley Willemse, Dymphy Kemp en Valentina Ferreira Franco voetballen al jaren met enorm veel plezier. Nieuwe voetbalmeiden worden door hen met open armen ontvangen.
Esley Willemse, Dymphy Kemp en Valentina Ferreira Franco voetballen al jaren met enorm veel plezier. Nieuwe voetbalmeiden worden door hen met open armen ontvangen.

Enthousiaste voetbalmeiden gezocht

Algemeen Sport

door Kees Diepeveen

Het meidenteam van SVM in Maartensdijk presteert al sinds jaren erg goed. Deze meiden die in de M17 jeugdklasse van de KNVB spelen zijn vorig jaar kampioen geworden en spelen nu in de 2e klasse. Door het aanstaande vertrek van een aantal meiden zoekt het team versterking.

Valentina Ferreira Franco, Esley Willemse en Dymphy Kemp maken deel uit van het meidenteam en beleven veel plezier aan hun sport. Een sport waar je al je energie in kwijt kunt en door de meiden als een lichamelijke uitdaging wordt gezien. En dat is niet vreemd, omdat de meiden in de leeftijdsklasse van ongeveer 14 tot 19 jaar twee maal in de week trainen en op zaterdag hun (competitie-)wedstrijden spelen. 'Bovendien', voegt Dymphy Kemp daar aan toe: 'Onze groep is echt gezellig en we gaan heel leuk met elkaar om. Gedurende het seizoen worden er ook allerlei leuke dingen georganiseerd zoals een voetbalkamp'.

Supporters
Esley Willemse: 'We hebben al jaren lang een goede trainer waar we veel van leren en die ons allemaal beter maakt. Dit jaar eindigen we op de 3e of 4e plaats in onze klasse. We willen de lijn graag doortrekken maar daarvoor moeten we wel voldoende speelsters hebben'. Valentina Ferreira Franco: 'Competitie spelen is ontzettend leuk. We spelen in het district rond de stad Utrecht waar we ook tegen de meiden van FC De Bilt spelen'. De meiden hebben altijd veel supporters. Vooral ouders en familie maar ook andere mensen van SVM komen naar de thuiswedstrijden kijken.

Oproep
Valentina, Esley en Dymphy roepen meisjes op om de sportieve uitdaging aan te gaan en eens na te denken over het meespelen in het meidenvoetbalteam. Iedereen wordt met open armen ontvangen. De trainingsavonden zijn: maandag van 19.00 tot 20.00 uur en de donderdag van 18.30 tot 19.30 uur. Meiden die het eerst eens willen proberen mogen twee maanden gratis meetrainen. Op de site: www.svmmaartensdijk.nl is informatie te vinden over het meidenvoetbal.