V.l.n.r. Gijsbert de Rooij, Henny de Rooij-Kreuger en Jaap Kalisvaart.
V.l.n.r. Gijsbert de Rooij, Henny de Rooij-Kreuger en Jaap Kalisvaart.

Recreanten DOS en TZ spelen vriendschappelijk

Algemeen Sport

Woensdag 16 en donderdag 24 mei speelden recreanten-teams van DOS en TZ onderlinge wedstrijden tegen elkaar. Op woensdag 16 mei was dit bij TZ in Maartensdijk tijdens een vierkamp waar ook het recreanten-team van Mia en Synergo aan meededen. Helaas voor het debuterende team van DOS dat pas sinds september actief is, wisten ze geen enkele wedstrijd te winnen. In het recreanten-team van DOS heeft het merendeel van de leden geen korfbalverleden; in tegenstelling tot TZ waar diverse leden al jaren actief zijn binnen hun vereniging, waardoor zij makkelijker tot scoren kwamen.

Donderdag 24 mei was het de beurt aan en bij DOS om de wedstrijd te verzorgen in Westbroek. Vooraf aan de wedstrijd werd TZ nog even namens de recreanten van DOS in het zonnetje gezet met een bloemetje voor Gijsbert en Henny de Rooij (50 jaar lid van TZ) en mooie woorden door Jaap Kalisvaart (51 jaar lid van DOS).

Hierna kon de wedstrijd beginnen: twee keer 30 minuten speelden de teams fel en onder aanmoediging van de vele supporters van de twee ploegen tegen elkaar. Helaas mocht het wederom voor DOS niet baten en won TZ op Westbroekse bodem met 1-5. Het doel was echter bereikt. Voor DOS was het namelijk een goede oefening en voor beide teams waren het twee ontzettend gezellige avonden.      (Wilco de Rooij)