Het tweede bepalende moment in de wedstrijd.

DOS ondanks winst toch met lege handen

Het was een beetje een tegenstrijdig beeld na afloop: het winnende team dat chagrijnig het veld afkomt en de verliezer blij en opgelucht met de nederlaag. Zaterdag was dit toch het beeld bij de wedstrijd. DOS won met twee doelpunten verschil maar had voor lijfsbehoud met vijf goals verschil moeten winnen.

Aan beide teams was te zien dat er spanning stond op dit degradatieduel. Het werd ook een echt degradatieduel met matig korfbal, weinig doelpunten en veel strijd en spanning. Bij OVVO zat de nieuwe hoofdcoach van komend seizoen al op de bank en hij had zijn team als opdracht meegegeven lange aanvallen te spelen om het tempo uit de wedstrijd te halen. In het begin van de wedstrijd leek dit succesvol maar het Westbroekse team houdt van een sneller en directer spel en nam al snel in de wedstrijd de regie over.

Blessure
Er waren deze wedstrijd twee bepalende momenten. Het eerste moment was halverwege de eerste helft bij een 4 - 6 voorsprong voor DOS. Anouk van Brenk, tot dat moment goed op dreef met al twee doelpunten, liep een ernstige blessure op. Bij de rust was het voordeel nog twee punten voor DOS. Na rust had de ploeg een 7-12 voorsprong en het gewenste verschil al gemaakt, alleen waren er nog meer dan twintig minuten te spelen. DOS had OVVO waar het wilde, maar vergat het laatste beslissende zetje uit te delen. Bij 9-12 kwam het tweede bepalende moment in de wedstrijd. Jeroen Groot was net ingebracht in de aanval en brak direct door. Zijn tegenstander wist niets anders te doen dan zijn knie naar buiten te draaien om hem af te stoppen. De scheidsrechter zag het, floot ook, maar gaf tot ontsteltenis van DOS en opluchting bij OVVO geen strafworp maar slechts een vrije bal. Zo werd het geen 9-13, maar wel 10-12 in de volgende aanval van OVVO. DOS zat er op dat moment even doorheen en liet OVVO zelfs gelijk komen. Met 12-14 klonk het eindsignaal. Dit resultaat was net onvoldoende om degradatie te voorkomen.