Logo vierklank.nl
   Gezellige drukte bij de Lentemarkt van Zorgboerderij Nieuw Toutenburg.
Gezellige drukte bij de Lentemarkt van Zorgboerderij Nieuw Toutenburg.
Natuur & Milieu

Drukte op Lentemarkt Nieuw Toutenburg

Afgelopen zaterdag was er volop drukte tijdens de Lentemarkt op het erf van Zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk. De markt werd samen met Stichting HCR georganiseerd. De opbrengst komt geheel ten goede aan deze stichting die projecten realiseerd voor hulpbehoevenden in Roemenië.

door Marijke Drieenhuizen

Zorgboerderij Nieuw Toutenburg biedt momenteel dagbesteding voor 25 mensen. Gewoon werk is voor deze groep niet (meer) realistisch. Op de zorgboerderij, waar huiselijkheid, gezelligheid en wisselende werktempi voorop staan, worden producten van het land verwerkt en verkocht in de bijbehorende boerderijwinkel. Ook de aanwezige dieren, waaronder kippen, schapen, geiten, Limousin koeien en kalfjes worden verzorgd door de deelnemers. Tevens is er tegenwoordig de mogelijkheid tot houtbewerking en creatief bezig zijn.

Goede sfeer
Alles draait volgens de eigenaren Wouter en Marjolein van Oostrum en om een goede sfeer. Wouter van Oostrum: 'Wij zitten niet aan het maximale aantal deelnemers, maar voor ons staat de goede sfeer voorop. Elke nieuwe deelnemer moet goed in de groep passen. Dat geldt ook voor het aantrekken van vrijwilligers, we hebben nu een groep van 10 personen waar we blij mee zijn'. De zorgboerderij biedt niet alleen dagbesteding aan voor mensen met een verstandelijke beperking maar ook voor mensen met psychische problemen of beginnende dementie. ' Zeker bij de groep van mensen met beginnende dementie zie je dat er een grote behoefte is om nog wat te ondernemen. Hier kan dat'.

Educatie en kinderfeestjes
Marjolein van Oostrum richt zich op educatie en kinderfeestjes. Boven de open stal is een zolder gerealiseerd waar zij met regelmaat groepen ontvangt. De boerderijlessen worden georganiseerd voor de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool. Voor het speciaal onderwijs wordt maatwerk geleverd. Wouter van Oostrum: 'We hebben de eerste keren goed gekeken welke invloed deze groepen hebben op onze dagelijkse deelnemers. Dat bleek alleen maar positief, vandaar dat het nu ook een mooie tak van ons bedrijf is. Hier leren we kinderen waar hun voedsel vandaan komt en wat daarvoor gedaan moet worden. Ook voor kinderfeestjes kunnen ouders hier terecht'.

Meer berichten