Rhoda maakt het DOS moeilijk.

DOS geeft winst uit handen

Na twee winstpartijen had DOS het zaterdag in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen lastig tegen Rohda. De Amsterdammers kennen een goed tweede seizoenshelft en bleven zaterdag ook Dos de baas.

Rhoda, de nummer drie van de ranglijst wilde duidelijk een goed resultaat neerzetten. Voor rust waren het toch de Westbroekers die de boventoon voerde. Een 9-6 voorsprong halverwege de eerste speelhelft, was bij rust alweer bijna teniet gedaan. Dos speelde onrustig en slordig zowel in de aanval als in de verdediging. Hierdoor bood het Rohda de kans om in het Westbroekse spoor te blijven. Halverwege bedroeg de voorsprong voor de thuisclub slechts één doelpunt.

Dit slordige spel brak de thuisploeg na rust op. Er werd te weinig gescoord waardoor men een moeizame wedstrijd speelde. De overtuiging die er de afgelopen wedstrijden juist wel weer was, sloop langzaam maar zeker weg uit de ploeg. Vaak komt dit als eerste tot uiting in de afronding. Dat was ook zaterdag het geval. Slechts acht doelpunten na rust is te weinig op dit niveau. De 18-22 nederlaag was dan ook logisch gezien het spel na rust. Doordat concurrent OVVO ook verloor, is handhaving in de hoofdklasse nog steeds mogelijk.

Volgende week speelt DOS de laatste wedstrijd ook nog eens tegen OVVO. Om in de Hoofdklasse te blijven moet de ploeg met minimaal vijf doelpunten verschil winnen. Dat zou een geweldige, maar zeker geen onmogelijke prestatie zijn: OVVO heeft na de zaal nog geen punt gepakt. De wedstrijd begint om 15.30 uur.