Logo vierklank.nl
 Nova-speler Maarten van Brenk deed voor de 5e keer mee aan dit evenement.
Nova-speler Maarten van Brenk deed voor de 5e keer mee aan dit evenement.
Sport

NOVA-speler Maarten van Brenk op NK 1-1

Afgelopen zondag vond voor de 19e keer het NK 1-1 plaats in 's Gravenzande. Met 16 deelnemers, verdeeld over 4 poules van 4 spelers, werd er gestreden voor de titel 1-1 speler van het jaar. Diverse toppers, waaronder vele uit de korfballeague moesten tegen elkaar 45 seconden aanvallen en verdedigen. Nova-speler Maarten van Brenk deed voor de 5e keer mee aan dit evenement.

Het ruim 1500 man aanwezige publiek genoot van de vele acties. Doelpunten binnen de

6 meter cirkel werden beloond met 2 punten en doelpunten daarbuiten met 1 punt. Fysiek is het een aanslag op je lichaam. 45 seconden lang gas geven en geen moment verzwakken. Met als aangever Tim Houtman (Nova A1) was ook Nova van de partij. Bijzonder om als speler van Nova mee te maken dat er niet werd onder gedaan tegen de meer fitte spelers op hoger niveau.

Finale
Maarten kwam na een moeizaam begin langzaam op gang met als resultaat uiteindelijk groepswinnaar van poule A en kwam in de kwartfinale tegen de nummer 2 op de topscorerslijst uit de korfballeague, Christiaan Dekkers van KCC. Maarten en aangever Tim raakten steeds meer op elkaar ingespeeld met als resultaat een knappe 4-2 overwinning. Van Nik van der Steen werd door Maarten met 8-4 gewonnen. De daarop volgende finale was helaas een brug te ver deze werd gepeeld tegen Alwin Out van KZ. Met zijn 21 jaar en lengte kon Maarten niet voorkomen dat Alwin een prima afstandsschot kon noteren een paar seconden voor de fluit, wat tevens de winnende bleek te zijn.

(Renske van Kempen)

Meer berichten