Ontspannen uitzwaaiduel voor TZ

De een na laatste speelronde stond voor TZ in het teken van afscheid nemen. De Maartensdijkers kennen een goede tweede seizoenshelft en hoefden zich zodoende niet meer druk te maken om degradatie. Een mooie prestatie in de Hoofdklasse.

Het duel stond zodoende in het teken van het afscheid van trainer Iwan Hazendonk en de spelers Joep Gerritsen en Bart Drost. Voor de tegenstander OVVO was het belang groter. Er was nog niet gewonnen de tweede seizoenshelft en de degradatieplaatsen komen zodoende steeds dichterbij.

Op het warme sportpark floot de scheidsrechter om 16.00 uur voor het begin van de wedstrijd. TZ begon deze wedstrijd zonder de geblesseerde dames Rianne Kruit en Milenka Meering. Op hun plaatsen speelden Nawal Legouit en Anne van Kouterik. In de eerste helft blonk Randy Bruintjes uit en het was aan de ervaren doelpuntenmaker te danken dat de thuisploeg met een 8 - 6 voorsprong de kleedkamer opzocht. Beide ploegen hadden moeite om echt tempo te maken en de doelpunten waren duur.

In de tweede helft ging de wedstrijd aanvankelijk verder in het tempo van de eerste helft. TZ behield de kleine voorsprong. Bij 14 - 15 kwam OVVO echter voor het eerst op voorsprong. Het was misschien het signaal dat TZ nodig had om deze laatste thuiswedstrijd in stijl af te sluiten. Het tempo ging omhoog en de thuisploeg kwam weer langszij. Nu werd er doorgezet en even later stond er weer een voorsprong op het bord. De voorsprong werd vergroot en bij 21 - 14 konden Joep Gerritsen en Bart Drost onder applaus naar de kant gehaald worden. Even later floot de scheidsrechter af bij 21 – 15.

TZ resteert nog een wedstrijd tegen het Amsterdamse Rohda. Bij een positief resultaat kunnen ze nog op de tweede plaats belanden. De ploeg eindigt sowieso in de top vier en kan tevreden terugkijken op het veldseizoen.