'Gouden Open Huis' in OCRinnebeek

Algemeen Algemeen

Sinds maart 2018 is de dagbehandeling Rinnebeek, onderdeel van De Bilthuysen, getransformeerd naar een Ontmoetingscentrum waar mensen met dementie of andere beperkingen nieuwe sociale contacten kunnen leggen en deel kunnen nemen aan verschillende activiteiten.

Het activiteitenaanbod bestaat onder andere uit tafelgesprekken, krant lezen, wandelen en beweegspellen, maar ook Tai Chi Qiong les of een meezingmiddag. Door de bezoekers van het OC een gestructureerd en zinvol activiteitenprogramma aan te bieden, worden vaardigheden lichamelijk en geestelijk op peil gehouden, waardoor men langer thuis kan blijven wonen.

Behandelaren
Naast professionele begeleiding zijn er mogelijkheden voor het inzetten van behandelaren zoals fysiotherapeut, ergotherapeut en specialist ouderengeneeskunde. Ook mantelzorgers worden ondersteund. Zij kunnen bij het OC terecht voor een luisterend oor en zich aanmelden voor de ontmoetingsgroep of informatiebijeenkomsten.

'Gouden Open Huis'
Om geïnteresseerden kennis te laten maken met OC Rinnebeek wordt dinsdag 29 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur een 'Gouden Open Huis' georganiseerd. Tijdens het open huis kan kennis gemaakt worden met OC Rinnebeek en aangeschoven worden bij verschillende activiteiten. Om 14.30 uur wordt een high tea geserveerd en is er livemuziek. Buurtbewoners en kinderen zijn ook van harte welkom.

OC Rinnebeek aan de Sint Laurensweg 11 is elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 9.00 uur tot 16.30 uur. Voor verdere info of contact: Willy Sturkenboom (coördinator) via tel. 06 20640523 of via e-mail w.sturkenboom@debilthuysen.nl.