Logo vierklank.nl
???????De nieuwe jeu de boules-banen liggen er al netjes bij.
???????De nieuwe jeu de boules-banen liggen er al netjes bij.
Algemeen

Opening jeu de boules-banen in Westbroek

Zaterdag 26 mei opent TV Kraaienveld in Westbroek twee jeu de boules-banen op het park van de vereniging. Na diverse locaties in het dorp te hebben bekeken, viel de keuze op een braakliggend stuk bij de tennisvereniging en ging een aantal vrijwilligers met elkaar aan de slag om er iets moois van te maken.

door Walter Eijndhoven

'Zowel bij de tennisvereniging als in het dorp bleek interesse te zijn voor een jeu de boules-baan', vertelt Herman Böcker, secretaris van de tennisvereniging. 'Wij bekeken diverse locaties, maar het braakliggende stuk op de tennisvereniging had toch ieders voorkeur, vooral vanwege de reeds aanwezige faciliteiten als het clubhuis'. Zowel jeu de boulers als leden van de tennisclub gingen in de week van 5 mei gezamenlijk aan de slag en na een week van hard werken was het meeste werk gepiept.

Subsidie
Natuurlijk konden de jeu de boulers de aanleg van de twee banen niet zomaar realiseren. 'Vanuit de Biltse Sport Federatie (BSF) kregen wij subsidie', legt Teuni Böcker uit, 'en ook de tennisvereniging draagt haar steentje hieraan bij. Van Oostrum, hier aan de overkant, leende ons diverse gereedschappen en hielp ons met diverse werkzaamheden. Deze week worden de banen nog geëgaliseerd en dan zijn wij er klaar voor'. Nog voor de officiële opening hebben zich al 20 jeu de boulers aangemeld.

De opening van de twee jeu de boules-banen vindt plaats op zaterdagochtend 26 mei, om 11.00 uur bij TV Kraaienveld in Westbroek.

Meer berichten