Logo vierklank.nl
Natuur & Milieu

Open Tuinen-dag Westbroek

Er is weer veel moois te zien op de Westbroekse Opentuinendag.
Er is weer veel moois te zien op de Westbroekse Opentuinendag.

Ronddwalen in de tuinen tijdens de Westbroekse Open Tuinendag is een speciale ervaring. Bijzonder is dat de tuinen zo verschillend zijn. Je vindt er cultuurtuinen en natuurtuinen, mooi esthetisch vormgegeven tuinen, maar ook biologische milieutuinen; er zijn rozentuinen, boerderijtuinen en 'buitenleventuinen'.

Deze grote verscheidenheid is het resultaat van de passies voor tuinieren van de deelnemers: de gedrevenheid waarmee de één unieke rozensoorten verzamelt en de hartstocht van een ander die microklimaten schept die leiden tot zeldzame inheemse plantensoorten. Ervaar hoe soms tuinen met het wijde polderlandschap verbonden worden; of hoe juist verrassend door middel van een indeling in tuinkamers verschillende plantensoorten gescheiden worden. Zelfs de liefde waarmee taxussen gesnoeid worden is herkenbaar. Kortom de tuinen zijn interessant voor de specialist, maar ook voor wie gespitst is op net dat bijzondere plantje, voor wie de schoonheid van kleurencombinaties zoekt, voor de huis-keuken-en tuin-bezoeker en voor een ieder wie zich wil laten verrassen en verwonderen.

Waar
De tuinen worden op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 17.00 uur opengesteld op de volgende adressen: Kerkdijk 127 (Marjolijn Delver), Kerkdijk 132 (Wim Baas en Marianne Volkers), Kerkdijk 106 (Marja en Jaap Kalisvaart) en Doctor Welfferweg 94 (Lies en Paul de Rooij).         (Harry Meussen)

Meer berichten