rennen, zo hard je kunt
rennen, zo hard je kunt

Samen het leven vieren in Bilthoven

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Maandag 21 mei werd voor de derde maal de ALS Lenteloop gehouden in het centrum van Bilthoven. 1.194 deelnemers legden een vooraf gekozen afstand af, met als doel zoveel mogelijk geld binnenhalen voor de strijd tegen ALS. Uiteindelijk haalden zij met elkaar een bedrag op van 175.000 euro.

Het evenement is inmiddels niet meer weg te denken uit Bilthoven. Wat in 2016 begon als een bescheiden evenement voor hardlopers en wandelaars, heeft zich ontwikkeld tot een groots loop- en muziekfestijn, met een landelijke uitstraling en ambassadeurs als Gerard Ekdom, Astrid Kersseboom, Toni Peroni en Hans van Breukelen.

Samen het leven vieren
Bij initiator Vincent Cornelissen werd in 2015 de ziekte ALS geconstateerd. Zich hierbij neerleggen, kon hij niet. Daarom wilde hij geld inzamelen om deze slopende ziekte te bestrijden. Cornelissen organiseerde, samen met meer dan 150 vrijwilligers en bekende ambassadeurs als Gerard Ekdom en Astrid Kersseboom, in 2016 en 2017 een evenement waarbij "samen het leven vieren" voorop zou moeten staan. Ook dit jaar werd "Samen het leven vieren" weer letterlijk genomen door deelnemers en het toegestroomde publiek. Lekker weer, terrassen en tenten vol publiek en genieten van live-muziek met de Hermes Houseband. Precies waar Vincent Cornelissen op doelt.

Veiling
Om nog meer geld in te zamelen is dit jaar voor het eerst een grote online veiling georganiseerd. In de periode april-mei zijn 25 kavels geveild, van schilderijen en bronzen beelden tot sieraden en een privé voorstelling van theatergroep "t groene geneuzel". Dit jaar deden ook voor het eerst vier deelnemers mee in het buitenland. Gelopen werd in Riga en in New York.

Initiator Cornelissen genoot van deze dag. 'Wat een topdag is dit en wij hebben 175.000 euro opgehaald voor de strijd tegen ALS'. Commissaris van de Koning Willibrord van Beek vult aan: 'Als jij dit evenement in 2016 niet had opgestart, hadden wij nu geen 175.000 euro opgehaald en hadden al deze deelnemers vandaag geen gezellige dag samen gehad'.

rennen, zo hard je kunt
Ook de wandelaars deden mee met de 5 kilometer
Feestend publiek
Afbeelding
Door de deelnemers werd 175.000 euro opgehaald
!