Logo vierklank.nl
Wethouder Ebbe Rost van Tonningen was o.a. betrokken bij de realisatie van de tunnel in de Leijen; hij noemde daarbij ook zijn voorgangers voor hun betrokkenheid.
Wethouder Ebbe Rost van Tonningen was o.a. betrokken bij de realisatie van de tunnel in de Leijen; hij noemde daarbij ook zijn voorgangers voor hun betrokkenheid. (Foto: Henk van de Bunt)
Algemeen

Ebbe Rost van Tonningen geen kandidaat-wethouder

Donderdag 17 mei heeft Ebbe Rost van Tonningen (74) in een korte verklaring in de gemeenteraadsvergadering van De Bilt te kennen gegeven dat hij zijn kandidatuur van Beter De Bilt als wethouder voor een nieuwe coalitie 'niet meer passend' vindt.

Hij ziet voor zichzelf in de heersende omstandigheden in het gemeentebestuur van De Bilt geen kans om goed te functioneren. Zijn werk als wethouder wordt vanzelf beëindigd op het moment dat er een nieuw College wordt geïnstalleerd. Eerder had Rost van Tonningen al te kennen gegeven geen gemeenteraadslid meer te willen zijn, ondanks het grote aantal voorkeursstemmen die hij bij de recente gemeenteraadsverkiezingen haalde. Daarmee komt aan 12 jaar participatie in het gemeentebestuur De Bilt een einde.

Gevraagd
In 2006 werd Rost van Tonningen gevraagd om voor de ABBB - een afsplitsing van de VVD - in de gemeenteraad zitting te nemen. Het was toen een eenmansfractie. In 2008 veranderde hij de naam in Bilts Belang en wist als lijsttrekker in 2010 in de gemeenteraadsverkiezingen winst te boeken (van 1 naar 4 zetels) en werd oppositieleider. De nieuwe partij Beter De Bilt haalde in 2014 met Rost van Tonningen als lijsttrekker 4 zetels; evenveel als de VVD, maar Beter De Bilt kwam niet in het College. Toen in november 2016 een VVD-wethouder haar ontslag indiende kwam Beter De Bilt alsnog in het College en werd Ebbe Rost van Tonningen wethouder.

HvdB

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>