Logo vierklank.nl
Natuur & Milieu

Aan de slag in de natuur

Als vrijwilliger kunt u buiten werken op mooie plekken in de provincie Utrecht. Bij de Landschapsbeheerploeg die het tuin- en parkonderhoud van vijftien rijksmonumenten van het Utrechts Landschap uitvoert is plek voor versterking.

Naast lekker aan de slag te zijn in de natuur leer je veel over het beheer en onderhoud van historische tuinen en de achtergrond van de verschillende landgoederen. Kennis is niet nodig, wél enthousiasme, spierkracht en de beschikbaarheid van één dag in de week. De werklocaties liggen veelal rondom de gemeenten Utrecht, De Bilt en Zeist.

Twee dagen
De werkzaamheden zijn heel gevarieerd: van plant- en snoeiwerkzaamheden van park, bos en lanen, het maaien van gazons en hooilandjes, onderhouden van waterpartijen en paden tot klein onderhoud van meubilair en verlichting. De werkzaamheden worden vier dagen per week uitgevoerd. Per dag wordt een ploeg van vijf vrijwilligers ingezet, aangestuurd door een professionele ploegbegeleider. Er worden met name mensen gezocht die op maandag of donderdag beschikbaar zijn. De ploeg verzamelt 's ochtends om 8.30 uur op Landgoed Oostbroek (Bunnikseweg 25, De Bilt) en vertrekt vandaar naar de werklocatie.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij  Landschap Erfgoed Utrecht via tel 030 2205534 of vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>