Logo vierklank.nl
1ste Pinksterdag is er een rondleiding over het landgoed Sandwijck.
1ste Pinksterdag is er een rondleiding over het landgoed Sandwijck.
Natuur & Milieu

Sandwijck kleurt weer brandrood

Op zondag 20 mei organiseert de Werkgroep Sandwijck samen met Het Utrechts Landschap een rondleiding over het landgoed Sandwijck. Sinds enkele jaren grazen in het zomerseizoen brandrode runderen op Sandwijck.

De koeien zijn een week eerder uit de stal gekomen en lopen nu te grazen tussen de boterbloemen, met hun pasgeboren kalfjes. Naast het geel van de boterbloemen en het brandrood van de runderen zijn er nog veel meer kleuren te zien in dit seizoen. Zowel in de graslanden als in het parkbos. Met een beetje geluk zijn er ook sporen te zien van ree, das en vos.

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het verzamelpunt is de parkeerplaats op Sandwijck aan de Utrechtseweg 301, recht tegenover het Van Boetzelaerpark. Als het vochtig weer is, zijn laarzen of hoge schoenen nodig. De rondleiding is gratis. Honden zijn (ook aangelijnd) niet toegestaan op Sandwijck.      (Rijk van Oostenbrugge)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>