Logo vierklank.nl
Demonstratie schaapscheren tijdens de lentemarkt.
Demonstratie schaapscheren tijdens de lentemarkt.
Natuur & Milieu

Lentemarkt

Pasgeboren kuikentjes en lammetjes, een ritje met paard en wagen of op een pony, leuke kramen en catering: er is genoeg te zien en te doen op de Lentemarkt bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk. De markt is op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 15.30 uur.

De lammetjes en vele andere dieren zijn van dichtbij te bekijken en worden graag geaaid in het knuffelweitje. Verder is er een springkussen, kan een ritje worden gemaakt met paard en wagen en een rondje op de pony. Ook is er een demonstratie wol spinnen en een sap-proeverij. Vanaf 13.00 uur worden de schapen geschoren. Catering is voldoende aanwezig. Op de Lentemarkt presenteren zich diverse (landelijke) bedrijven uit de wijde omtrek met een veelheid aan producten, van allerlei biologische en Fairtrade producten tot tuinmachines en home accessoires.

Opbrengst
De opbrengst van deze dag komt dankzij sponsoren ten goede aan de (nood-)hulp die stichting HCR in Bacau (Roemenië) verleent. Dit project is in 1995 opgericht om school- en gezinsverlating te voorkomen. De doelen van het project zijn: kinderen binnen het gezin houden, zorgen dat kinderen naar school blijven gaan, (re-)integratie van kinderen of jongeren in hun school, opname van kinderen in tehuizen tegengaan en voorkomen van het uiteenvallen van gezinnen. Jaarlijks nemen aan dit sociale project meer dan 1000 mensen deel.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>