Logo vierklank.nl
Ontdek de mooiste plekjes tijdens de Landschapswandeling.
Ontdek de mooiste plekjes tijdens de Landschapswandeling. (Foto: Marien Dorrestijn)
Natuur & Milieu

Landelijke Wandeldag

De ANWB en de 12 provinciale landschappen organiseren op zondag 27 mei voor het eerst een Landelijke Wandeldag om te genieten van de lente in de ontluikende natuur van de provinciale Landschappen.

In totaal zijn er 36 ANWB Lenterondjes voor Nederland ontwikkeld, waarvan drie in de gebieden van Utrechts Landschap. Vrijwilligers van de ANWB en de Landschappen hebben routes uitgezet en zullen de deelnemers ontvangen.

In de provincie Utrecht zijn vanuit Paviljoen Beerschoten in De Bilt drie wandelroutes van circa 4.5, 6 en 12 kilometer uitgezet. Het is mogelijk om de route van 4,5 kilometer met gids te lopen die de bezoekers alles vertelt over de omgeving en geschiedenis van de landgoederen. Ook is deze route aantrekkelijk om te wandelen met kinderen. Achter het Paviljoen Beerschoten kunnen zij oudhollandse spellen doen zoals sjoelen, steltlopen en blikgooien. Ook is er een kinderroute waarbij de kinderen aan de hand van een kompaskaart en opdrachten een kort rondje kunnen lopen over het landgoed. De route van 12 kilometer door de landgoederen en Houdringe en Beerschoten en het Panbos is meer voor de fanatieke wandelaars. Deze wandeltocht loopt niet alleen door de prachtig aangelegde lanen van de landgoederen en keurig onderhouden parkbossen, maar ook door het Panbos, een gebied met stuifzandduinen en 'wandelende' bomen.

Faciliteiten
Bij het Paviljoen kan er gratis geparkeerd worden en kunnen bezoekers terecht voor een biologisch ijsje en friet of een drankje en zijn er toiletten aanwezig. ANWB-leden en Beschermers van Utrechts Landschap krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart een leuke goodiebag. Kinderen t/m 17 jaar wandelen gratis mee. Tickets zijn tot 26 mei te koop via www.anwb.nl/lenterondjes. Voor meer informatie  www.utrechtslandschap.nl/lenterondjes

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>