Logo vierklank.nl
 De kerken hopen op een grote opkomst, met van links naar rechts Lauk Spelberg (Woudkapel), Harold Oechies (Centrumkerk) en Nicole Buijtendijk (OLV)
De kerken hopen op een grote opkomst, met van links naar rechts Lauk Spelberg (Woudkapel), Harold Oechies (Centrumkerk) en Nicole Buijtendijk (OLV)
Algemeen

Biltse oecumenische openluchtviering

door Walter Eijndhoven

Zondag 20 mei, eerste Pinksterdag, vindt de Biltse oecumenische openluchtviering plaats op het terrein voor het gemeentehuis in Bilthoven. Acht kerken uit De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk en Hollandsche Rading nodigen iedereen uit de dienst bij te wonen, om samen te zingen en te luisteren, bijgestaan door onder andere het Nederlands Brandweerorkest.

Het initiatief voor deze dienst gaat uit van de Onze Lieve Vrouwekerk in Bilthoven, naar aanleiding van het succes van de openluchtviering in Maartensdijk, vijf jaar geleden. 'Wij willen een echt oecumenische viering, een feestelijke en vurige dienst dus, met diverse kerken uit de verschillende kernen', legt organisator Nicole Buijtendijk uit. 'De voorgangers van de Centrumkerk en de Woudkapel uit Bilthoven, de Opstandingskerk en de Immanuelkerk uit De Bilt, de Sint Maartenskerk en de Ontmoetingskerk uit Maartensdijk en de Adventkapel uit Hollandsche Rading waren direct enthousiast en wilden graag meewerken. Wij hopen op vele bezoekers van alle gezindten. Ook op kinderen wordt gerekend'.

Begrijpelijk
'De dienst is begrijpelijk voor iedereen, ook voor degene die niets heeft met de bijbel', vult Harold Oechies, dominee van de Centrumkerk aan. 'Tussen de voordrachten door wordt veel gezongen, onder leiding van een groot projectkoor en het Nederlands Brandweerorkest, onder andere de nummers 'Morning has broken', van Cat Stevens en 'Mag ik dan bij jou', van Claudia de Breij'. Tijdens de dienst wordt een collecte gehouden voor Vluchtelingenwerk. 'Wij hopen dat men met de opbrengst laptops en diverse andere leermiddelen kan aanschaffen', vertelt Lauk Spelberg, voorganger bij de Woudkapel in Bilthoven. 'Natuurlijk hopen wij ook dat vluchtelingen naar onze dienst komen. Een aantal vluchtelingen uit Syrië is immers Christen'.

Fiets
Er wordt gezorgd voor voldoende stoelen en een speciale toiletvoorziening. Na de viering kunnen bezoekers elkaar ontmoeten bij een kop koffie, thee of sap en een krentenbol. In verband met de beperkte parkeergelegenheid wordt aangeraden met de fiets te komen. Als u met de auto komt, kunt u deze parkeren achter het gemeentehuis (via het linkerpad aan de Soestdijkseweg) of naast het gemeentehuis (via de Jachtlaan). Indien gewenst, zorgen de deelnemende kerken voor vervoer.

De openluchtviering vindt plaats op zondag 20 mei, om 10.30 uur, vóór het gemeentehuis, aan de Soestdijkseweg-Zuid 173 in Bilthoven. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Opstandingskerk, 1e Brandenburgerweg 34 in Bilthoven. Deze beslissing valt op 19 mei, aan het eind van de middag. Voor meer informatie kunt u dan bellen naar: 06-23 78 57 07. De eigen locaties van de deelnemende kerken zijn op eerste Pinksterdag gesloten!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>