Logo vierklank.nl
Sport

Steun ParkinsonFonds door wandelen

'Omdat mensen steeds ouder, actiever en soms ook zwaarder worden, ontstaan in toenemende mate voetklachten en aanverwante problemen', aldus mede-eigenaar van de Beter Lopen-winkel, Paul Tap.
'Omdat mensen steeds ouder, actiever en soms ook zwaarder worden, ontstaan in toenemende mate voetklachten en aanverwante problemen', aldus mede-eigenaar van de Beter Lopen-winkel, Paul Tap.

Na het succes van voorgaande jaren organiseert de George In der Maur Beterlopenwinkel (Groenekan) samen met Wandelsportvereniging Jong & Vrolijk (Utrecht) voor de zesde maal de Beter Lopen voor Parkinson Wandeltocht op zaterdag 2 juni a.s.

Er is keuze uit 3, 5, 10, 15, 20, 25 of 30 km. De route voert langs fraaie plekjes in het Utrechtse Groenekan, het natuurgebied Ruijgenhoek en langs de fraai gerestaureerde molen Geesina. De opbrengst van de inschrijvingen (6 euro per persoon) komt ten goede van de Stichting ParkinsonFonds.

ParkinsonFonds
Door bijdragen kan het ParkinsonFonds onderzoek financieren om een geneesmiddel tegen deze ziekte te vinden, echter ook om de levenskwaliteit van Parkinsonpatiënten te vergroten. Een groot aantal mensen in Nederland (55.000) heeft te kampen met de ingrijpende ziekte van Parkinson. Dit is een ziekte, waarbij zenuwcellen die dopamine aanmaken in de hersenen langzaam afsterven. Hoewel genezing (nog) niet mogelijk is, zijn er wel medicijnen en behandelingen om de symptomen te bestrijden, waardoor de kwaliteit van het leven van de parkinsonpatiënt verbetert. De Stichting ParkinsonFonds houdt zich bezig met het bevorderen en financieren van medisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte, en steunt patiënten en hun families om de gevolgen van de ziekte draaglijker te maken.

Inschrijven
Je kunt die dag inschrijven in de George In der Maur Beterlopenwinkel van 8.00 tot 13.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid en verdere faciliteiten zoals toiletten en EHBO. De koffie en/of thee is gratis. Je kunt geheel vrijblijvend ook even rondkijken in de schoenenwinkel en kennis maken met de ruime sortering wandelschoenen. Ook is het mogelijk om een gratis voetenscan te laten uitvoeren, waarbij een duidelijk zicht ontstaat op eventuele voetproblemen.

Meer berichten