Logo vierklank.nl
Bochtentechniek is belangrijk tijdens de Maartensdijkse Acht. Martin van Plateringen (tweede van links) won de Acht twee jaar geleden.
Bochtentechniek is belangrijk tijdens de Maartensdijkse Acht. Martin van Plateringen (tweede van links) won de Acht twee jaar geleden.
Sport

48e Maartensdijkse Acht

Komende zaterdag 19 mei wordt voor de 48e keer de jaarlijkse wielerronde "Maartensdijkse Acht" gehouden. Op het programma staan wedstrijden voor de Nieuwelingen en Amateurs. Om 17.00 uur klinkt het startschot voor de Nieuwelingen voor een wedstrijd over 50 kilometer. De Amateurs starten om 19.00 uur voor hun wedstrijd over 70 kilometer.

Op het vertrouwde 1.600 meter lange parkoers in Maartensdijk worden de wedstrijden verreden. De start- en finishlocatie is op de Prins Bernhardlaan, tussen de Patrijslaan en de Spechtlaan. De route leidt vervolgens de renners door de Prinses Marijkelaan, Koningin Julianalaan, Prinses Beatrixlaan, Prins Bernhardlaan, Prinses Marijkelaan, Fazantlaan, Valklaan om weer op de Prins Bernhardlaan uit te komen.

Om 17.00 uur starten de Nieuwelingen voor hun wedstrijd over 31 ronden. Er wordt een levendige strijd verwacht in de categorie met jongens die dit kalenderjaar 15 of 16 jaar worden. Loe van Belle is in vorm. Hij won afgelopen zaterdag de Flevo Tour, was 14 april tweede in de Omloop Kleine Hein en werd derde in de criteriums van Gerwen en Tiel. Ook de vorm van Niels v.d. Gracht is goed. Hij won in Mechelen en Valkenswaard en werd vierde in de Flevo Tour. Ook stonden Mathijs de Blom, Lance Huenders en Stijn van Lohijzen afgelopen weken al eens op het podium. De vraag is wie van het deelnemersveld het beste overweg kan met het bochtige parkoers in Maartensdijk.

Bij de Amateurs staan veel renners aan de start die bewezen hebben goed met de 'acht' overweg te kunnen. Allard Epping, Eddy Hermsen, Bob Jonkheer en Martin van Plateringen schreven de wedstrijd al eens op hun naam. De strijdlustige Van Plateringen won in de afgelopen weken in Dronten en Amstelveen en was derde in Hierden en 's Gravendeel. Matijn Straatsma pakte de overwinning in Nijverdal en Geldrop en is vorige week districtskampioen Tijdrijden regio Midden geworden. Het blijft koffiedik kijken wie zaterdag de sterkste benen heeft.

Parkeerverbod
In verband met de wielerronde geldt er op zaterdag 19 mei tussen 15.00 en 22.00 uur een parkeerverbod op de Prins Bernhardlaan, Prinses Marijkelaan, Koningin Julianalaan, Prinses Beatrixlaan, Fazantlaan en Valklaan, voor zover tot het parkoers van de wielerronde behorend. De organisatie verzoekt u om tijdig de straat autovrij te maken.        (Jan Westbroek)

Meer berichten