SVM heeft het lek nog niet boven.

SVM verliest kansloos

Twee wedstrijden voor het einde is het in ieder geval duidelijk dat er voor het Maartensdijkse SVM mogelijk nog een ontsnappingsroute voor rechtstreekse degradatie bestaat.

Voorwaarts (Utrecht) heeft na 24 ontmoetingen 18 punten en een doelsaldo van -38, de Maartensdijkers vergaarden 15 punten (doelsaldo -32) in 24 wedstrijden en voorlopig hekkensluiter FC Driebergen verzamelde 13 punten (doelsaldo -42) in eveneens 24 wedstrijden.

Ook de wedstrijd tegen streekgenoot Maarssen bracht zaterdag niet de gewenste ommekeer: het eerste wapenfeit was pas in de 27e minuut, toen Maarssen een schot op de kruising produceerde. Maarssen was wel gedurende de eerste helft de betere ploeg. Dat werd duidelijk toen de gastheren de 1-0 in de dertigste minuut op het scorebord lieten zetten. Dit was ook gelijk de ruststand.

In de tweede helft kwam vertrekkende Marcel Melissen na een lange blessure er weer in; zijn gebrek aan wedstrijdritme was duidelijk merkbaar en mede oorzaak van het feit, dat ook in de tweede helft SVM de mindere bleef. Ook de inbreng van Jorn Brefeld en Marco Willemse deden het tij niet keren. De bezoekers gingen kansloos met 3 - 0 ten onder.

Er resteren nog twee reguliere competitieronden: a.s. zaterdag fungeert SVM als gastheer tegen (inmiddels) kampioen Benschop en een laatste ontsnappingsmogelijkheid is er nog op 26 mei in Culemborg tegen Focus '07.      (Nanne de Vries)