Nova veilig na overtuigende winst

Afgelopen zaterdag moest Nova 1 een flink eind rijden om in Nijverdal de wedstrijd tegen NKC '51 te spelen; een belangrijke wedstrijd, want bij winst kan Nova zich veilig spelen in de 1e klasse. De vorige wedstrijd tegen NKC '51 eindigde in een nederlaag, waarin de tegenstander terugkwam van een achterstand van 10 punten.

Nova liet vanaf de eerste minuut zien dat zij in de eerste klasse thuishoren. Na 20 minuten wist NKC '51 pas hun 3e doelpunt te scoren, waar Nova er toen al acht in had liggen. Vanaf de tweede helft kwam Nova echt los van de tegenstander uit Nijverdal en wist met 16-26 te winnen. Door het verlies van concurrent Juventa, is Nova veilig.

Na vijf seconden maakte NKC al het eerste doelpunt en even leek het een lastige wedstrijd te worden. Niets was minder waar, want al snel wist Aranka Akkermans het eerste doelpunt voor Nova te scoren. Daarna was het duidelijk een fase voor Nova met doelpunten van onder andere Renske van Kempen en Richard van der Pas. Na elk doelpunt dat NKC scoorde, wist Nova vrijwel direct ook de korf te vinden. Hierdoor werd een eventuele inhaalslag van NKC meteen afgeslagen. Door de sterke rebound in beide vakken kon Nova lange aanvallen draaien met meerdere schoten. Nova wist maar liefst 71 kansen te nemen in de eerste helft.

In de tweede helft kon NKC niet meer meekomen en Nova liep steeds verder uit. Met nog 10 minuten spelen werd een vak met junioren ingebracht. Aan de houding van NKC was af te lezen dat de wedstrijd al gespeeld was. De scheidsrechter floot de wedstrijd af met een stand van 16-26. Met deze ruime overwinning speelt Nova zich veilig in de eerste klasse en kan hierdoor de komende wedstrijden zonder druk spelen.        (Job Paauw)