Logo vierklank.nl
DOS scoort en Sporting Delta blijft vertwijfeld achter.
DOS scoort en Sporting Delta blijft vertwijfeld achter.
Sport

Tweede winst op rij voor DOS

Twee uitwedstrijden op rij in Dordrecht, bezorgden DOS vier punten. Was er vorige week de winst op hekkensluiter Oranje Wit, zaterdag moest nummer drie Sporting Delta er aan geloven.

DOS had vertrouwen getankt door de overwinning van vorige week en reisde vol goede moed opnieuw naar Dordrecht. Tegenstander Sporting Delta dacht als nummer drie het klusje tegen de nummer zeven eenvoudig te kunnen klaren, maar kwam bedrogen uit. DOS stak veel meer energie in het spel dan de thuisploeg. Daardoor creëerde de Westbroekers ook meer kansen en hiernaast was de afronding ook beter dan bij Sporting Delta. Een voorsprong halverwege was dan ook een logisch vervolg. Met een 5-9 tussenstand zochten de teams de kleedkamer op.

Spoor
Ook na rust bleef DOS op het goede spoor. Sporting Delta heeft lange en fysiek sterke heren en speelt een vrij statische spel. De Westbroekers hadden veel meer dynamiek en beweging in het spel, waar de thuisploeg geen passend antwoord op kon vinden. De voorsprong werd beetje bij beetje verder uitgebreid, wat tot steeds meer frustratie bij de tegenstanders leidde. DOS liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en behield een ruime marge. Op de 15-22 overwinning was niets af te dingen, waardoor het de achterstand op nummer zes OVVO terugbracht tot twee punten.

Na een vrij Pinksterweekend speelt DOS zaterdag 26 mei de laatste thuiswedstrijd. De wedstrijd tegen Rohda begint in Westbroek om 15.30 uur.

Meer berichten