TZ wint weinig hoogstaand duel

TZ speelde afgelopen zaterdag tegen Oranje Wit. De Maartensdijkers kenden een prima start van de veldcompetitie en zijn inmiddels zeker van lijfsbehoud in de Hoofdklasse. De thuisploeg uit Dordrecht was minder succesvol en speelt volgend jaar een niveau lager.

Op het zonnige complex van Oranje Wit was het geen bijster hoogstaande wedstrijd. De thuisploeg had moeite om de bal in bezit te houden na een doelpoging terwijl TZ vaak te ongeduldig was en niet zuiver schoot. De ploeg van Iwan Hazendonk was wel beter, maar verzuimde om dit in de score uit te drukken. Een van de lichtpuntjes was het doelpunt van de debuterende Elkie van Keulen. Met 8 - 9 werd de schaduw van de kleedkamers opgezocht.

Elastiek
De tweede helft bood niet veel meer spektakel dan de eerste helft. De voorsprong werd door de gasten vergroot en daarmee leek de wedstrijd beslist. Het scoren verliep in de laatste 20 minuten echter weer een stuk lastiger waardoor Oranje Wit aan het spreekwoordelijke elastiek bleef hangen. Bij 16 - 18 floot de scheidsrechter af. TZ won zo voor de vierde keer in vijf wedstrijden. Een goede prestatie natuurlijk, al is het te hopen dat de laatste twee wedstrijden wat meer goals opleveren dan afgelopen zaterdag. In het pinksterweekend is er geen wedstrijd. Daarna wordt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen OVVO/DeKroon gespeeld.