Het begint duidelijk te worden hoe de situatie na de aanpassing eruit komt te zien.
Het begint duidelijk te worden hoe de situatie na de aanpassing eruit komt te zien.

Voortgang Aansluiting Bilthoven A27

Algemeen Algemeen

De aansluiting Bilthoven in de A27 wordt aangepast, omdat het geactualiseerde verkeersmodel aantoont dat er knelpunten zijn. Deze knelpunten worden opgelost door de huidige ovonde (ovale rotonde) te vervangen door een kruispunt met een verkeersinstallatie.

De doorgaande route voor wandelaars en fietsers worden verplaatst van de zuidzijde naar de noordzijde. Voor wandelaars blijft een voetgangersverbinding met een trappetje naar de bushalte aan de zuidzijde bestaan. De dassentunnels zullen onder de A27 door worden gelegd.

Werkzaamheden
In de nacht van 24 mei en 25 mei wordt ter voorbereiding op de weekendwerkzaamheden de oude dekken in de nacht gefreesd. Om deze reden kan er vanaf donderdagavond 24 mei ca. 21.00 uur geen gebruik gemaakt worden van de ovonde, ook niet te voet of met de fiets. Tevens wordt de A27 van vrijdag 25 mei 20.00 tot maandag 28 mei 05.00 uur afgesloten van Utrecht Noord tot Knooppunt Eemnes in beide rijrichtingen. Tijdens dit weekend worden de dekken van de oude aansluiting Bilthoven gesloopt. Tevens wordt de nieuwe situatie van de aansluiting Bilthoven gerealiseerd. Hiervoor worden de huidige toe- en afritten gefreesd en opnieuw geasfalteerd, zodat deze aansluiten op de nieuwe situatie. Daarnaast worden de verkeersregelinstallaties aangebracht. Als laatste wordt aan het eind van dat weekend de nieuwe belijning aangebracht.

!