Logo vierklank.nl
 Voor maaien met een zeis moet je even de slag te pakken hebben.
Voor maaien met een zeis moet je even de slag te pakken hebben.
Activiteiten

Leer maaien met een zeis

Vroeger werd het ambacht van maaien met de zeis automatisch van vader op zoon doorgegeven. Nu nog steeds is maaien met de zeis een goed alternatief voor kleinschalig natuurbeheer. Daarom organiseert Landschap Erfgoed Utrecht zaterdag 26 mei van 10.00 tot 16.00 uur op Landgoed Oostbroek in de Bilt een cursus 'Maaien met de zeis'.

Werken met de zeis lijkt een fluitje van een cent. Maar wie het eens probeert weet wel beter. Met deze cursus krijg je de verschillende zeistechnieken goed onder de knie. Vooral bij kleinere of onregelmatige stukjes is de zeis handiger en vaak sneller. De cursist leert maaien op vlak terrein met een juiste lichaamshouding, de zeis veilig hanteren en transporteren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het onderhouden en scherpen van de zeis.

Aanmelden
Voor vrijwilligers van plaatselijke vrijwilligersgroepen die zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht en dit nodig hebben voor hun werkzaamheden wordt de cursus gratis aangeboden. Heeft u geen beschikking over een eigen zeis geef dat bij aanmelding aan. Aanmelden voor deze cursus is noodzakelijk en kan tot 21 mei a.s. via www.landschaperfgoedutrecht.nl

Meer berichten