Bestuurslid Madelon Postmus en voorzitter Mirande Waterlaat met enige van de kavels. De opbrengst is voor onderzoek naar ALS.
Bestuurslid Madelon Postmus en voorzitter Mirande Waterlaat met enige van de kavels. De opbrengst is voor onderzoek naar ALS.

Derde ALS-Lenteloop Bilthoven

Algemeen Sport

door Walter Eijndhoven

Na de sucessen van 2016 en 2017 wordt maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, de derde ALS Lenteloop gehouden in Bilthoven. Het doel van de Lenteloop is zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS, de oorzaak te vinden van het ontstaan van deze ziekte en deze te bestrijden.

'De Rabobank is dit jaar wederom de hoofdsponsor van de Lenteloop, waar wij erg blij mee zijn, vertelt voorzitter Mirande Waterlaat. 'Met dit evenement willen wij weer zoveel mogelijk geld ophalen om onderzoek te doen naar deze slopende ziekte, maar natuurlijk willen wij ook weer een mooi evenement opzetten en hopen wij op vele deelnemers', vertelt zij verder. Tot nu toe staat de teller al op ruim 70.000 euro. Deelnemers kunnen zich nog altijd inschrijven voor de diverse afstanden: 2,5 km kidsrun- 5 km en 10 km hardlopen, -5 km wandelen en de 500 meter special.

Scholencompetitie
Nieuw dit jaar is de scholencompetitie, waar alle scholen uit De Bilt aan mogen meedoen en de school die in verhouding de meeste kinderen weet aan te melden, zich een jaar lang de "Best Lopende School" mag noemen. De winnaar krijgt een wisselbeker. De Rabobank ALS Lenteloop hoopt hiermee kinderen aan te moedigen om te gaan sporten en bewegen.

Kavels
Behalve de opbrengst die de Stichting verkrijgt uit de inschrijvingen en andere giften, probeert zij ook geld op te halen door middel van een veiling. Waterlaat: 'Dit jaar is er voor het eerst een grote online-veiling op onze website. Vanaf vrijdag 20 april kan iedereen een bod doen op één van de 20 kavels. In de aanbieding hebben wij: een sieraad van Wilhelmina Huysman, twee keramische beelden van Ans Vink en Ghislaine van Tongeren, drie bronzen beelden van Frank Boogaard, Yvon van Wordragen en Babette Degraeve, vijf schilderijen van Erik Zwezerijnen, Bram van Baalen, Renée van Poppel, Truus Werners en Mirande Waterlaat, een bronsgietweekend bij Mark van Kuppevelt, tuinontwerp van Abacus, een manicurebehandeling met thuisset van Roos Brouwer, een overnachting & ontbijt voor twee personen bij De Rechtbank, een vierpersoons optreden van theater 't Groene Geneuzel, een total make-over bij La Ligne, een advertentie in glossy blad XXXL Amsterdam van Jimena Rico, een eenmalige aankoop Square 12 (alles met 50% korting) bij Square 12, een etentje bij De Wite Zwaan.

Doel
Waterlaat: 'In 2016 startte in Bilthoven de eerste ALS Lenteloop, met veel deelnemers, gezelligheid en muziek. Voortrekker en voorzitter van deze eerste Lenteloop is de in Bilthoven woonachtige Vincent Cornelissen. Bij hem is drie jaar geleden ALS geconstateerd. Door het jaarlijks organiseren van de Lenteloop hoopt hij, met vele medestanders, de afschuwelijke ziekte ALS de wereld uit te krijgen. Toch staat Cornelissen nog altijd vol in het leven. Daarom heeft hij, naast het doel zoveel mogelijk geld ophalen om ALS te bestrijden, nog een doel: namelijk 'Vier het Leven'. Cornelissen: 'Hardlopen zal mij niet meer lukken, maar natuurlijk ben ik wel de hele dag van de partij om de deelnemers aan te moedigen. Het is mooi om te zien hoe zo'n happening de inwoners van een dorp met elkaar verbindt. Daar ben ik trots op'.

Ambassadeurs
'Voor deze derde editie geeft ambassadeur Gerard Ekdom, om 13.00 uur weer acte de presence. Met zijn opzwepende muziek zorgt hij weer voor de warming-up. Samen met sportdocenten van SportCity uit Bilthoven. En verder hebben wij, als ambassadeurs, de Hermes Houseband (optreden om 15.45 uur), Astrid Kersseboom, Hans van Breukelen en Vivienne Eijckelenborg (ondernemer van het jaar). Ook loopt burgemeester Potters mee en heeft een filmpje ingesproken', laat Waterlaat weten.

Om 16.30 uur vindt de uitreiking plaats en wordt de cheque door Commissaris van de Koning Willibrord van Beek uitgereikt aan Prof. Dr. Jan Velding van het ALS-Centrum in het UMC in Utrecht. Na de uitreiking treedt de Hermes Houseband nog een keer op.

Voor meer informatie of voor wie zich nog wil inschrijven kan naar de website gaan van de Rabo ALS Lenteloop: www.alslenteloop.nl of e-mailen naar info@alslenteloop.nl

!