TZ verliest van kampioen

TZ is de tweede helft van de veldcompetitie goed begonnen. De eerste drie wedstrijden werden in winst omgezet. Daarmee had men zich een goede uitgangspositie verschaft voor nog een jaar Hoofdklasse. De vierde wedstrijd was een lastige, koploper DeetosSnel kwam op bezoek. Bij winst van TZ konden zij mogelijk het kampioenschap pakken.

In de eerste twee aanvallen ging TZ direct goed van start. Beide aanvallen leverde een doelpunt op. DeetosSnel had het even lastig met de reboundkracht van TZ, maar bleek in het vervolg over voldoende schotkracht te beschikken om dat te omzeilen. De gasten hadden bij het ingaan van de slotfase een voorsprong van 7 - 10. TZ bleek zich niet echter zomaar gewonnen te geven. De ploeg benutte zijn sterke punten goed en wist zo de achterstand bij het rustsignaal omgedraaid te hebben in een 13 - 12 voorsprong.

In de tweede helft volgde er een omzetting bij de gasten en dit zorgde ervoor dat TZ het lastiger kreeg. Even kon de thuisploeg nog gelijke tred houden, maar al snel pakte ze een voorsprong van drie doelpunten. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. TZ kwam in de slotfase nog wel een aantal keer op twee doelpunten en had het misschien nog wel spannender kunnen maken. Dit zat er echter niet in en DeetosSnel bepaalde de eindstand op 22 - 26.

Na de wedstrijd bleek dat DeetosSnel het kampioenschap had gepakt. Een succesvol jaar voor de ploeg uit de Dordrecht. Na de promotie naar de Korfballeague in de zaal, speelt men nu ook volgend jaar op het veld op het hoogste niveau. Door de winst van DOS op Oranje Wit is TZ ook volgend jaar verzekerd van Hoofdklasse korfbal op het veld. Met nog drie wedstrijden te gaan is dat een prima prestatie van de thuisploeg.