Logo vierklank.nl
Avondvierdaagse 2017.
Avondvierdaagse 2017.
Sport

Avondvierdaagse weer vanuit Dijckstate

Op maandag 28 mei a.s. trekken de liefhebbers de wandelschoenen aan voor de eerste dag van de 47e Avondvierdaagse Maartensdijk, editie 2018. Deze wordt weer mede mogelijk gemaakt door de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Jaarlijks verwelkomt de organisatie rond de 500 wandelaars van alle leeftijden, die door bewegen en het buiten zijn de dagelijkse beslommeringen even laten voor wat ze zijn en genieten van de omgeving, maar ook van spontane ontmoetingen en gesprekken.

Inschrijving
Een deelnemer dient op 30 september 2017 tenminste 6 jaar te zijn, of tot groep drie van de basisschool te behoren. Deelnemers van de groepen drie en vier kunnen slechts inschrijven wanner er onder begeleiding van een volwassene wordt gelopen. Vanwege de goede ervaringen in 2017 vinden ook dit jaar zowel de start als finish op de vier avonden plaats in Dijckstate Maertensplein 98 in Maartensdijk. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per deelnemer. De inschrijving vindt eveneens plaats in Dijckstate op dinsdag 15 mei en donderdag 17 mei tussen 19.00 en 20.30 uur. Daarna bestaat nog een beperkte mogelijkheid tot na-inschrijving. In dat geval zal om administratieve en organisatorische redenen het inschrijfgeld worden verhoogd.

Variatie
De tien kilometerlopers vertrekken iedere avond om 18.00u en de vijf kilometerlopers gaan om 18.15u van start. Er wordt naar gestreefd zo veel mogelijk variatie in de routes rond Hollandsche Rading, Groenekan en Lage Vuursche aan te brengen. Er wordt ook de mogelijkheid geboden om op de Planetenlaan het deelnemersveld op de slotavond in de 'bloemetjes' te zetten, waarna de stoet op weg gaat voor het laatste stuk naar Dijckstate, alwaar de verdiende medailles klaarliggen.

Voor al deze info en de routes zie ook website www.avdmaartensdijk.nl. Voor vragen: Ad Nieuwenhuis, Gruttolaan 28 te Maartensdijk, tel. 06-33565299. e-mail: info@avdmaartensdijk.nl

Meer berichten