Fairtrade roos bij boekhandel

Algemeen Algemeen

Op vrijdagmiddag 11 mei organiseert Boekhandel Bouwman (Hessenweg) in samenwerking met de Werkgroep Fairtrade De Bilt een bijeenkomst over de Fairtrade-roos. Marja Oudhuis van de firma Zuurbier & Co komt dan het verhaal vertellen over de rozen die door dit bedrijf worden gekweekt in Kenia.

Op de kwekerij werken ruim 700 mensen en de rozen, bestemd voor de Europese markt, dragen allemaal het Fairtrade keurmerk. Dat heeft een grote positieve invloed op de arbeidsomstandigheden en op de toekomstmogelijkheden van de medewerkers.

Marja Oudhuis is net terug uit Kenia waar zij aanwezig was bij een vergadering van de 'Zelfhelpgroep', die namens alle medewerkers besluit aan welke gemeenschapsprojecten de extra Fairtrade premie wordt besteed. Die premie onderscheidt Fairtrade van andere keurmerken: jaarlijks gaat er alleen al vanuit Nederland zo'n 7 miljoen euro naar de bedrijven en coöperaties waar onze koffie, thee en tal van andere producten vandaan komen.

Week
De bijeenkomst vindt plaats ter gelegenheid van de landelijke Fairtrade Week (van 5-13 mei), is gratis toegankelijk en begint om 16.00 uur. Bouwman Boeken zorgt voor eerlijke koffie en thee, de Werkgroep Fairtrade voor sap uit de Wereldwinkel en BonbonMargo voor iets lekkers erbij. Als extra attentie ontvangt iedere aanwezige een Fairtrade roos, beschikbaar gesteld door Bloemen-boutique Fonville. Aanmelden vooraf bij Bouwman Boeken (tel. 030 2200112).