Jan Rondeel eet iedere maand bij de fam. Van Delden.
Jan Rondeel eet iedere maand bij de fam. Van Delden.

Senioren aan tafel

Algemeen Activiteiten

door Walter Eijndhoven

Een etentje bij iemand thuis is bij Stichting Eet Mee! veel meer dan zomaar een etentje. Je leert je tafelmaatjes echt beter kennen en zo ontstaan mooie contacten tussen buurtgenoten. En wat is er mooier dan een vriendschap die ontstaat door gezellig samen te eten?

Stichting Eet Mee! richt zich op iedereen die nieuwe mensen wil ontmoeten, maar zij besteedt speciale aandacht aan het matchen van vluchtelingen, studenten en ouderen voor een gezellig etentje thuis. Voor senioren heeft Stichting Eet Mee! leuke eetadressen in gemeente De Bilt, waar zij kunnen aanschuiven.

Vaste gast
Eén van die eetadressen is bij de familie Van Delden uit De Bilt, met hun 'vaste gast' Jan Rondeel uit Bilthoven. 'Eénmaal per maand kom ik langs en eet ik mee met het gezin', vertelt Jan Rondeel. 'Iedere keer kijk ik weer uit naar her etentje, het zijn leuke mensen en wij praten over van alles en nog wat', vervolgt Rondeel zijn verhaal. Zo'n anderhalf jaar geleden kwam Anne van Delden, via de Stichting Eet Mee!, in contact met Jan. 'Natuurlijk wilden wij eerst kennismaken met hem. Tijdens het gesprek hadden wij direct een klik en sindsdien is hij vaste gast bij ons gezin, één keer in de maand. Het is altijd erg gezellig als Jan er is en voor het extra werk hoef je het niet te laten, of ik nu voor vier, of vijf mensen kook en dat al anderhalf jaar lang', vult Van Delden aan. Rondeel: 'En als wij hebben gegeten, doen wij meestal nog een spelletje, voordat ik weer naar huis ga'.

Intake
Annelies Kastein van Stichting Eet Mee! is blij met iedere oudere die zij weer kan plaatsen. 'Voor senioren die altijd alleen eten niet zo gezellig vinden, hebben wij gezellige eetadressen bij mensen in gemeente De Bilt, waar zij als ' vaste gast' regelmatig kunnen aanschuiven', legt Kastein uit. 'Na een intake hebben wij een beeld van ieders wensen en mogelijkheden en kunnen wij een ' match op maat' maken. Sommige deelnemers eten al een aantal jaren samen'. En als senior hoef je niet te koken voor het eetadres, je bent altijd te gast. De eetadressen zijn blij met je komst en ontvangen je graag. En wil je weer een keertje wisselen, dan kan dat natuurlijk ook'. Veel senioren slijten hun oudedag alleen. Stichting Eet Mee! probeert hierin verandering te brengen. Ieder jaar worden op deze manier tientallen matches gemaakt.

Wilt u ook meedoen als gast of als eetadres? Aanmelden is vrijblijvend. Matchen is gratis. Voor meer informatie: Tel. 030 2213498, e-mail: info@eetmee.nl of ga naar de website: www.eetmee.nl