De tweede promotie op rij (vorig jaar promoveerde het team naar de 3e divisie) is een feit en de Bilthovense volleybalsters gaan naar de 2e divisie.
De tweede promotie op rij (vorig jaar promoveerde het team naar de 3e divisie) is een feit en de Bilthovense volleybalsters gaan naar de 2e divisie. Foto: Erna Everaert

Irene D1 promoveert

Algemeen Sport

In een driekamp met het Soester Sovoco en het IJsselsteinse Vives streed Irene om één plaats in de 2e divisie. De druk op het Irene-team is groot, mede door het feit dat routinier Madelon Maurice (knieklachten) nauwelijks inzetbaar is. Desondanks start Irene overtuigend. Via 7-1 neemt het Bilthovense team een comfortabele 17-10 voorsprong. Alles lijkt onder controle, maar het spel kantelt en even later is het 23-22 voor Sovoco.

Onder het motto 'Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat', speelt Irene de set verder uit. Het is niet mooi, maar wel foutloos. Hierdoor wint Irene de eerste set alsnog met 25-23. In de tweede set heeft Sovoco het beste van het spel. Tot de invalbeurt van Sandra Jongerius. Irene vecht zich terug en weet zelfs een kleine voorsprong te nemen. Wanneer Marloes Kragtwijk met vijf opslagen op rij scoort, neemt Irene definitief afstand. Irene wint de tweede set (25-18) en daarmee de eerste wedstrijd.

Promotie
Bij winst in de wedstrijd tegen Vives is promotie naar de tweede divisie een feit. Weer start Irene furieus. Een time out bij 3-0 helpt Vives niet en al snel staat Irene 8-1 voor, maar even later staat Vives op 9-7. Hierna ontspint zich een echt volleybalgevecht. Vives scoort soms de mooiste ballen, maar maakt ook fouten. Irene speelt nagenoeg foutloos. Deze eerste set wint Irene met 25-21. De tweede set is genoeg voor Irene. Jeugdinternational Iris Vos is aanvallend niet te stuiten. In het achterveld verdedigen Margit Meijer en Svenne Bastians bijna alle ballen waardoor Irene gestaag uitloopt. Het laatste punt van de wedstrijd is er één om in te lijsten. Vives valt aan maar wordt goed verdedigd. De set up gaat achterover op Iris Vos en men telt het punt al. De bal gaat echter via het Vives-blok terug het veld van Irene in. Nadine Everaert redt met een spectaculaire save en de bal komt bij spelverdeler Sandra Jongerius die, achterover vallend, de bal nog bij midden-aanvalster Marit Pasterkamp krijgt. Marit hakt de bal er snoeihard in en maakt 25-22.   (Michel Everaert)