Jan Verkerk leidt de tentdienst komende zondag.
Jan Verkerk leidt de tentdienst komende zondag.

Tentdienst Westboek

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Na twee succesvolle jaren, staat ook zondag 29 april weer een tentdienst in Westbroek op het programma. Beide keren was de feesttent tot de nok gevuld met bezoekers, dus ook dit jaar ligt de lat weer hoog voor het organiserende comité, met een mooi programma. Oud-Westbroeker Jan Verkerk leidt de dienst, met als thema: 'Zie je mij?'.

Beide diensten, in 2016 en 2017, waren zo'n geweldig succes, dat het organisatiecomité er ook dit jaar weer een waar feest van maakt. 'Zowel vorig jaar als het jaar ervoor hadden wij tussen 350 en 400 bezoekers in onze tent', vertelt organisatielid Peter van Dijk. 'Dat hadden wij totaal niet verwacht. Er waren er zelfs zoveel, dat wij stoelen tekort kwamen'. Dat het echter zó druk zou worden, had men niet verwacht. Een kwartier voor aanvang, was het nog zó stil, dat voor het ergste werd gevreesd. Tot, zo'n vijf minuten voor aanvang, de toestroom op gang kwam. Het bleef maar doorkomen, dorpen ver uit de omtrek, stroomden leeg, om maar niets van de dienst te hoeven missen. En in no-time zat de tent propvol. Nog altijd is Van Dijk onder de indruk van beide keren.

Zacheüs
'Het voorprogramma begint om 13.45 uur, met muziek', vervolgt Van Dijk zijn verhaal. 'Corina Nagel praat de hele dienst weer aan elkaar, met tussendoor veel zang en natuurlijk Jan Verkerk, met het thema 'Zie je mij?' Veel feestgangers dossen zich op voor de optocht om naar het feest te gaan in de tent, in de hoop dat anderen hen zien. Maar door wie wil je écht worden gezien? Een relatie hiermee wordt gevonden in Lucas 19, vers 1 tot en met 10, waarin de kleine Zacheüs in een boom klimt om Jezus te zien en deze naar Zacheüs opziet en hem vraagt of hij bij deze in huis mag overnachten.

Gebedsbriefjes
Iedereen kan z'n persoonlijk gebed weer op een gebedsbriefje schrijven en in de gebedsvatten deponeren. Dit jaar wordt ook weer geld opgehaald voor het goede doel. Ditmaal is dat: samen voor gelijke kansen, van 'Light for the World'. Deze organisatie werkt aan een wereld waarin mensen met een handicap een eerlijke kans krijgen op onderwijs en werk. Het bieden van ondersteuning aan mensen met een handicap is een deel van de oplossing. Ook overheden, werkgevers en scholen hebben een taak om eventuele belemmeringen op te sporen en weg te nemen.

De geplande avonddiensten in de kerkgebouwen aan de Kerkdijk van de PKN en NGK-gemeenten om 18.30 uur vinden gewoon doorgang. De tentdienst vindt plaats op zondag 29 april van 14.00 tot 15.00 uur, op het terrein bij de molen.