Logo vierklank.nl
 De informatiebijeenkomst over warmtepompen wordt druk bezocht.
De informatiebijeenkomst over warmtepompen wordt druk bezocht.
Algemeen

Grote belangstelling voor warmtepompen

De eerste informatiebijeenkomst over warmtepompen op 19 april van energiecoöperatie BENG! was direct een overweldigend succes. Voor een volgeboekte zaal presenteerden de Energieambassadeurs de laatste stand van zaken.

Duidelijk werd dat er vele verschillende soorten warmtepompen zijn en dat de techniek nog volop in ontwikkeling is. Hoofdconclusie van de avond: eerst uw huis goed isoleren en daarna uw keuze maken. Dan komt een toekomst zonder verwarming met aardgas dichterbij. Tijdens de avond stond de vraag centraal: is mijn huis geschikt voor een warmtepomp? Aan de hand van een praktijkvoorbeeld werd berekend dat een gemiddeld en matig geïsoleerd huis meer warmte nodig heeft dan een warmtepomp kan leveren. Door het nemen van isolatiemaatregelen kan de vraag naar warmte worden beperkt. Isolatie van dak, spouwmuur, vloer en het beschikken over modern dubbelglas is dus van wezenlijk belang.

Op 31 mei is er opnieuw een informatiebijeenkomst, ditmaal in Maartensdijk in De Vierstee, Nachtegaallaan 30. Vooraf aanmelden via info@beng2030.nl is noodzakelijk. Meer informatie over warmtepompen op www.beng2030.nl.      (Jenny Senhorst)

Meer berichten