V.l.n.r. cursist Subhia Hedxishekho (krijgt uitleg over het gebruik van de naaimachine door) docent Wil Moget, Martijn van Veenendaal van Sympany en Ruud Jansen van WVT vragen cursist Walaa Awad hoe de eerste les gaat.
V.l.n.r. cursist Subhia Hedxishekho (krijgt uitleg over het gebruik van de naaimachine door) docent Wil Moget, Martijn van Veenendaal van Sympany en Ruud Jansen van WVT vragen cursist Walaa Awad hoe de eerste les gaat. Foto: (foto Hans Lebbe/HLP images)

Start cursus naaien en kleding herstellen

Algemeen Activiteiten

Afgelopen week is de basiscursus naaien & kleding herstellen van Samen voor De Bilt  van start gegaan. In 10 lessen leren cursisten kleding maken, vermaken en repareren. De cursus is georganiseerd voor mensen op of onder bijstandsniveau/mensen met U-pas. Zij betalen geen geld voor het volgen van de cursus.

De cursus die plaatsvindt bij WVT zit met acht deelnemers meteen vol. Al de eerste les werd een eenvoudig kledingstuk gemaakt. De hulpvaardigheid onderling bleek groot. Met de lessen leren cursisten een nieuwe vaardigheid die geld uitspaart. Bovendien is het een goede manier om nieuwe sociale contacten op te doen.

Donatie
De cursus is opgezet in samenwerking met gemeente De Bilt en kon worden gestart dankzij de donatie van textielinzamelaar Sympany. Zij zamelen kleding in en steunen textiel gerelateerde projecten in Nederland, Afrika en India. Doel is blijvende ontwikkeling en het vergroten van de zelfredzaamheid van de lokale bevolking. WVT levert voor de cursus de docent, de ruimte, naaimachines en het materiaal. Als welzijnsorganisatie heeft zij een uitgebreid aanbod van activiteiten, voor alle leeftijden. Zij is gericht op versterking van de sociale samenhang en het bevorderen van leefbaarheid en welzijn.   (Judith Boezewinkel)

!