V.l.n.r. Marion van den Hurk, Jan Broers en Hanneke Brosi.
V.l.n.r. Marion van den Hurk, Jan Broers en Hanneke Brosi.

Tilanus-medaille voor Jan Broers

Algemeen Algemeen

Tijdens de jaarvergadering van de EHBO-vereniging De Bilt op 19 april heeft instructeur Jan Broers van de EHBO vereniging De Bilt/ Bilthoven uit handen van Hanneke Brosi de zilveren Tilanus-medaille van verdiensten ontvangen.

De zilveren medaille wordt toegekend aan hen, die minimaal 25 jaar actief EHBO'er + tenminste de laatste 3 jaar lid van de vereniging + tenminste 10 jaar bestuurslid en/of arts-docent /  kaderinstructeur / Lotusslachtoffer zijn. Jan Broers kreeg deze medaille omdat hij 40 jaar actief is als EHBO-er waarvan 30 jaar als adviseur aan het bestuur van de EHBO vereniging. Hij voldeed ook aan de overige toekenningscriteria. Tevens kreeg hij van de Marion van den Hurk, verenigingsraadslid van het KNV, een schrijfmap met daarbij een pen met inscriptie.

Zwemmen
Naast de (gewone) EHBO-lessen heeft Jan ook les gegeven aan de badmeesters van zwembad Brandenburg. In 33 jaar zijn er 1500 cursisten opgeleid voor een EHBO-diploma met reanimatie of een certificaat hiervoor. In totaal heeft Jan 2500 lesuren gegeven.       (Maud Timmer)