Logo vierklank.nl
Ridder-dag op De Rietakker ter afsluiting van het Middeleeuwen project.
Ridder-dag op De Rietakker ter afsluiting van het Middeleeuwen project.
Activiteiten

'Middeleeuwen' op de Rietakker

Afgelopen weken heeft basisschool De Rietakker in De Bilt gewerkt aan een project over de Middeleeuwen. Dit jaar was het project extra bijzonder, omdat de Rietakker dit jaar ook 60 jaar bestaat.

Tijdens het project is er druk geknutseld, geschilderd, gezongen en gedanst met als thema Middeleeuwen. Hierbij werden de leerkrachten geassisteerd door docenten van Kunst Centraal.

Muziek
De groepen 1 t/m 4 kregen les van een muziekdocent. Ze hebben middeleeuwse geluiden nagemaakt en een ridderlied geleerd. De leerlingen van groep 5 t/m 8 hebben van een dansdocent een Middeleeuwse dans geleerd. Ook kwamen er twee kunstenaars naar de school, die met de leerlingen o.a. sieraden van koper en schilderijen, geïnspireerd op middeleeuwse patronen en reliëf, op hout gemaakt hebben.

Markt
Het project werd afgesloten met een Middeleeuwse markt. Daar traden de kinderen op met de ridderliederen, muziek en dansen. Op de markt werden de door de kinderen gemaakte kunstwerken verkocht. De opbrengst ervan is voor het Jeugdsportfonds.

(Geertje van Genderen)

Meer berichten