Logo vierklank.nl
Het team van Het Kompas was een van de poulewinnaars.
Het team van Het Kompas was een van de poulewinnaars. (Foto: Reyn Schuurman)
Jeugd

Prachtige Koningsspelen bij SVM

SVM organiseert al vanaf 2010 het schoolvoetbaltoernooi in Maartensdijk; in 2013 is dit verbonden aan de 'koningsdagspelen'. Karel Schouten was tot dit jaar de grote animator en organisator van dit evenement; in verband met zijn gezondheid vervult hij nu nog maar een adviserende - en dus ondersteunende - rol.

door Henk van de Bunt

De organisatie dit jaar was in handen van Petra Harte, Marjan Gaasenbeek en Wout van Dronkelaar; zij werden op vrijdag bijgestaan door 30 vrijwilligers, waarvan een groot deel speciaal voor dit evenement zelf een vrije dag had genomen, om zo hun steentje bij te dragen, als scheidsrechter of in een andere rol.

Sponsoren
Deze mensen, het mooie weer en 500 geweldig enthousiaste schoolkinderen en hun begeleiders verhieven deze dag tot een echt 'Koninklijke-dag'. Naast de poulewinnaars heeft dus iedereen gewonnen.

Er was tijdens het toernooi een ijsje voor iedereen en bij de prijsuitreiking kregen de poulewinnaars een beker; voor elk deelnemend team was er een mooie bal om daar op de schoolpleinen mee te oefenen. Dit alles was uiteindelijk toch weer mogelijk dankzij de opbrengst van de klaverjascompetitie (organisatie Karel Schouten) en de welwillende medewerking van diverse sponsoren.

Meer berichten