Logo vierklank.nl
 Anouk van Brenk zet aan voor een doorbraak.
Anouk van Brenk zet aan voor een doorbraak.
Sport

DOS laat winstmogelijkheden liggen

In een lome voorjaarszon in Westbroek ging DOS voluit tegen de nummer twee van de ranglijst TOP uit Arnemuiden. DOS streed voor wat het waard was maar stond uiteindelijk toch met lege handen.

DOS begon goed aan de wedstrijd tegen de Zeeuwen. Het initiatief lag steeds bij de thuisploeg en TOP moest in de achtervolging. De thuisploeg was scherper dan de tegenstander maar vergat echt afstand te nemen. Verder dan een tweepunten voorsprong kwamen ze niet. TOP drijft op een sterk dameskwartet. Ook deze wedstrijd had de Westbroekse ploeg erg veel moeite om als team dit goed onder controle te brengen.

Na de 10-9 ruststand zat het de tweede helft allemaal niet mee bij de thuisclub. Een treffer van DOS werd afgekeurd en er werden twee strafworpen gemist. Ook de wissels leidden niet tot het gewenste effect. Na de 11-9 voorsprong kwam DOS achter met 12-16. Het was knap dat de ploeg terugkwam tot 17-17, maar twee snelle goals van TOP beslisten de wedstrijd. DOS verloor uiteindelijk met 17-20 in een wedstrijd waarin zeker winstmogelijkheden aanwezig waren.

DOS heeft nu de koplopers van de ranglijst gehad. Het spel biedt aanknopingspunten om in de komende wedstrijden nog punten te pakken, zodat DOS nog een plaats kan stijgen op de ranglijst. Wellicht zaterdag aanstaande al in de derby tegen TZ. Aanvang in Westbroek is om 15.30 uur.

Meer berichten