Logo vierklank.nl
 ParHasard is een band ontstaan uit een samenloop van toevalligheden.
ParHasard is een band ontstaan uit een samenloop van toevalligheden.
Kunst & Cultuur

Kings Jazz & Lounge

Als afsluiting van Koningsdag 2018 kan er geluisterd worden naar jongens van ParHasard, zangeres Marie Jose Tiemstra en haar band en de bekende internationale jazzzangeres Fleurine. Drie professionele optredens met zangers en zangeressen die hun roots in Bilthoven hebben liggen.

De naam ParHasard zegt het al; een band ontstaan uit een samenloop van toevalligheden. Toen zanger Tos en de broertjes Benjamin en Sebastiaan erachter kwamen dat ze familie van elkaar waren en daarnaast ook nog eenzelfde passie voor muziek deelde, was de keuze om een band te starten al heel snel gemaakt. Benjamin en Sebastiaan speelden al wat langer met bassist Kjelld dus een stevige rhythm sectie bestond al. Via het Conservatorium van Amsterdam kwamen ze terecht bij pianist Tarik en hij maakte de band compleet. Dankzij de combinatie van de strakke bas en drums, de soepele sound van de keys en de stevige melodie van zang en gitaar is geen enkel optreden van ParHasard hetzelfde!

Marie Jose Tiemstra

Marie José is voor velen in het Bilthovense geen onbekende. Ze zingt vaker in de buurt in verschillende samenstellingen. Half maart speelde ze nog met trio

MJ&amp/Poort&amp/deJongh mooie gitaarliedjes tijdens Gluren bij de Buren de Bilt/ Bilthoven. Veel mensen kennen haar ook als vaste zangeres van de Laundry Big Band. Haar

wat hese stem is een genot om naar te luisteren en komt volgens velen in jazz songs het beste tot z'n recht. Op Kingsday zingt Marie José lekkere jazzy en latin songs begeleid door TrueBlue.

Fleurine
De Nederlands-Amerikaanse zangeres Fleurine wordt internationaal geroemd om haar verfijnde stemgeluid, haar virtuoze timing en haar originele teksten op jazzcompositiesvan o.a. Monk en Joshua Redman. Met pianist Brad Mehldau deelt ze de liefde voor songs, van jazzstandards en popnummers tot Braziliaanse juweeltjes. Fleurine heeft vanaf 1994 tien keer op het North Sea Jazz Festival opgetreden; 7 keer met haar eigen band en 4 keer als gast-vocaliste. Ze tourt op dit moment door Nederland met haar Brazlian Dream Tour samen met the Boys from Brazil.

Kaarten
Kings Jazz & Lounge is voor alle leeftijden. Er is een springkussen voor de allerkleinsten. Het event vindt plaats op 27 april 2018 in en voor de Centrumkerk, Julianalaan 42 in Bilthoven vanaf 15.00 tot 19.00 uur.

Kings Jazz & Lounge is een initiatief van Rotary Zandzegge. De opbrengsten van het event gaan naar de Buddha's Smile School in India en naar extra muziekonderwijs voor alle basisscholen in De Bilt/Bilthoven. Kaarten via www.kingsjazz.nl of aan de deur. voor kinderen tot 18 jaar is de toegang gratis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>