Jubileum 'Sterk door Vrijwilligerswerk'

Algemeen Algemeen

Sterk door Vrijwilligerswerk biedt hulp en begeleiding bij het vinden en verrichten van passend vrijwilligerswerk voor mensen die graag actief blijven meedoen in de samenleving, maar zich kwetsbaar voelen doordat zij kampen met geheugenproblemen of psychische problemen zoals depressie, angst of eenzaamheid.

Het project Sterk door Vrijwilligerswerk beoogt de eigen kracht van de mensen die problemen of belemmeringen ervaren om te kunnen (blijven) participeren, te versterken. Voor hen wordt passend vrijwilligerswerk gezocht, waarbij zij indien nodig begeleid en gecoacht worden door een vrijwilliger die zich inzet als job-maatje voor de betreffende persoon. Meerdere mensen zijn inmiddels naar volle tevredenheid 'geplaatst'. Mensen, die toch vooral veel thuis zaten, en nu aangeven dat het ze goed doet om weer onder de mensen te komen. Het geeft zelfvertrouwen en zingeving. Ook de mantelzorgers geven aan door dit project meer adem te krijgen.

Jubileum

Het project draait nu één jaar; er is een jubileumbijeenkomst van Sterk door Vrijwilligerswerk op

19 april in wijkrestaurant Bij De Tijd, Prof. Dr. H. Kamerlingh Onnesweg 14 in De Bilt. Voor meer informatie: Maaike Drok of Astrid Kloosterziel via 06 16417082 of 06 4769323 of e-mail: sterkdoorvrijwilligerswerk@mensdebilt.nl. [HvdB]