Het Groenekanse brandweerteam wint in Eemnes.
Het Groenekanse brandweerteam wint in Eemnes.

Weer winst voor Brandweer Groenekan

Algemeen Algemeen

Afgelopen zaterdag deed de Groenekanse brandweer mee in Eemnes aan een mooi wedstrijdscenario in de Hoofdklasse. Dit is de meest uitgebreide wedstrijdklasse van de ABWC met vaak mooie en voor het publiek vaak goed zichtbare situaties.

In Eemnes werd er een brand / hulpverleningsscenario op een landbouwmechanisatiebedrijf voorgeschoteld. Eerst een redelijk grote brandblussen, gasflessen veilig stellen en daarna nog 2 medewerkers uit en onder een hooibalenpers vandaan halen. Een klus waar alle deelnemende ploegen toch bijna een uur voor nodig hadden.

Eerste
Bevelvoerder Gijsbert van Asselt kreeg aan het einde van de dag de beker voor de eerste prijs uitgereikt door de burgemeester van Eemnes. Met 1691 punten bleven ze de ploeg van Vinkeveen (1651) en Oudewater (1628) ruim voor. Deze 3 ploegen mogen op 2 juni in De Rijp en Zwijndrecht proberen een plek voor de landelijke finale te bereiken. Maartensdijk en Westbroek deden niet mee in Eemnes.    (Jaap van Es)

De Groenekanse brandweer heeft de afgelopen weken in alle 3 de wedstrijdklassen van de ABWC een podiumplek behaald en is dus volop in de race om via de gewestelijke wedstrijden op 26 mei (TasHd en 112) en 2 juni (hoofdklasse) de landelijke finales te behalen.