Deelnemers en winnaars van de Cross Country wedstrijd.
Deelnemers en winnaars van de Cross Country wedstrijd.

Golf- & Country Club crosst voor de Prinses Maxima manege

Algemeen Algemeen

Bij een cross country wedstrijd met paarden leggen ruiters met hun paard een traject af dwars door de bossen. Deelnemers springen over alle natuurlijke hindernissen, zoals boomstronken, greppels en hekken. Bij een Cross Country golfwedstrijd slaan de deelnemers hun bal over een traject dwars door de baan. Bomen en heggen zijn de hindernissen die vermeden moeten worden .

Zondag 8 april verschenen 31 leden van Golf- & Country Club 'de Biltse Duinen' aan de start voor een Cross Country Golfwedstrijd ten behoeve van de Prinses Maxima manege. Behalve de bomen en heggen was er ook een waterhindernis aangelegd. De golfers die het traject het beste hadden afgelegd vielen in de prijzen.

Bewegen
Voldoende bewegen is belangrijk voor jong en oud, ook voor mindervaliden. Hun mogelijkheden zijn echter veel beperkter. Op de Prinses Maxima manege kan in kleine groepslessen genoten worden van paardensport dankzij de hulp van een team van 80 vrijwilligers. De manege is blij met de financiële steun van de golfclub waarmee een deel van het speciale tuigage kan worden vervangen. Jasper van der Smagt, één van de PMM ruiters mocht een cheque van 590 euro in ontvangst nemen.           (Bert van Klingeren)