De eerste kroontjes belanden op de bakplaat.
De eerste kroontjes belanden op de bakplaat.

Bakker Bos introduceert 'Vuursche Kroon'

Algemeen Algemeen

door Kees Diepeveen

In onze regio zijn er nauwelijks streekproducten. Dat bracht Bert Bos op het idee om een streekproduct te creëren. Na flink wat brainstormen ontstond het idee om het nieuwe product te verbinden met Lage Vuursche omdat dit dicht tegen Maartensdijk aan ligt en woonplaats is van prinses Beatrix. Een smaalvol koekje met de naam 'De Vuursche Kroon' is het uiteindelijke resultaat.

Bakker Bert Bos spreekt met trots over zijn nieuwe product. 'Er is in nauwe samenwerking met mijn banketbakkers aan dit product gewerkt. Sinaasappel, streekeigen honing en kaneel zijn de hoofdingrediënten die de koekjes een koninklijke smaak geven. De mooie verpakking maakt het af', aldus Bert.

Zoeken
Er heeft een lange zoektocht plaatsgevonden in de regionale en plaatselijke historie. Uiteindelijk is Bert met zijn team uitgekomen op de Lage Vuursche omdat die plaats landelijke bekendheid geniet. Daardoor kan dit product ook in Lage Vuursche zelf en omliggende plaatsen verkocht worden. 'Maar' zegt Bert vrolijk 'daar ligt nog een uitdaging'.

Smaak
Natuurlijk hoort bij de introductie van een nieuw product ook een mooi podium. Hiervoor heeft Bert gekozen voor De Smaak van Maartensdijk. Deze festiviteit wordt georganiseerd op 21 april van 15.00 uur 21.00 uur in de Vierstee in Maartensdijk. Daar krijgt Bert Bos de gelegenheid om de eerste doosjes met het nieuwe koekje te introduceren. Waarschijnlijk zal 'een mystery guest' het eerste doosje in ontvangst nemen.