John van de Pasch geniet op de vrachtwagen.
John van de Pasch geniet op de vrachtwagen.

Nog eenmaal op de vrachtwagen

Algemeen Algemeen

Nog één keer mee als bijrijder op de vrachtwagen. Dat was de wens van één van de bewoners van verzorgingshuis De Bilthuysen (Weltevreden) in De Bilt. Zaterdag 14 april was het dan zover. Een 16,75 meter lange vrachtwagen haalde de passagier op en weg waren zij. Voor een ritje door De Bilt.

door Walter Eijndhoven

John van de Pasch, voormalig internationaal vrachtwagenchauffeur, had maar één wens. Nog een keertje meerijden op een grote truck, als bijrijder. Vanwege diverse hersenbloedingen kon hij zijn werk niet meer doen, maar zijn passie voor het leven op de vrachtwagen bleef. Dankzij de Stichting Waardigheid en Trots kwam zijn wens uit.

Opstap
Met luide claxons reed chauffeur Maurice uit Tiel naar de opstapplaats op bedrijventerrein Larenstein in De Bilt. Grijnzend klom Van de Pasch aan boord van de enorme vrachtwagen en zette zich in de stoel naast de chauffeur. 'Hij is altijd internationaal chauffeur geweest', vertelt Pia Werkman van De Bilthuysen in De Bilt. 'Helaas kreeg hij enige jaren terug diverse hersenbloedingen, waardoor hij zijn werk als chauffeur moest opgeven. Een vreselijk gelag voor hem'. Gelukkig bestaat een stichting als Waardigheid en Trots, die extra financiële middelen inzet voor leuke wensen/ activiteiten voor bewoners van verzorgingshuizen.

50.000 pakken melk
Ook voor Maurice is dit leuk om te doen. 'Ik doe dit puur uit hobby, mijn liefde voor vrachtwagens en om mensen een keertje te laten meerijden met een grote vrachtwagen', vertelt hij. 'De wagen is 16,75 meter lang en hij heeft een laadvermogen van 50.000 pakken melk, zeg ik altijd, 50.000 kilo dus. Ik laad hem nooit vol hoor, meestal staan er slechts twee fietsen en een scooter in de aanhanger', lacht hij. Voor John van de Pasch was het in ieder geval een ochtend om nooit te vergeten.

John van de Pasch met familie en chauffeur Maurice (m) voor de DAF.